Krant van Blankenberge | Toerisme
Blankenberge: 29/11/2016 Bloemencorso 2017 wordt een beestig spektakel Bloemencorso 2017 wordt een beestig spektakel De spreekwoordelijke kogel is door de kerk. De regisseurs van het bloemencorso Blankenberge, Jan en Hans Van Vanquathem, pakken volgend jaar uit met een stoet waarin de dieren centraal staan.

Over de titel die het bloemencorso 2017 moet krijgen is er nog geen eensgezindheid, er wordt onder andere gedacht aan 'Animahlia', een samentrekking van animal en dahlia, of 'Een zoo van bloemen' ...

"Eén ding staat wel reeds vast, alles zal draaien rond dieren", zegt regisseur Jan Vanquathem. "We kiezen voor dit onderwerp omdat het voor de wagenbouwers een zee van mogelijkheden biedt waarin ze zich ten volle kunnen uitleven. Ook naar het publiek toe is het een dankbaar thema omdat het haast iedereen aanspreekt en omwille van de herkenbaarheid zowel voor jong als minder jong."

Een bloemenstoet met het dierenrijk als eyecatcher wordt ongetwijfeld een publiekstrekker komende zomer, maar om het thema net dat ietsje extra's te geven gingen de regisseurs op zoek naar een leuke invalshoek. "De corso groeperingen krijgen van ons de opdracht om een praalwagen te bouwen rond een dier of dieren in combinatie met spreekwoorden & gezegden of uitdrukkingen & vergelijkingen", zegt Jan Vanquathem. "Om maar enkele voorbeelden te noemen ... zo trots als een pauw, een kat in een zak kopen, krokodillentranen huilen, het paard van Troje binnenhalen, enz ... Het is aan de wagenbouwers om binnen deze krijtlijntjes hun eigen fantasie de vrije loop te laten. Wij zijn er alvast van overtuigd, om het met een spreekwoord af te ronden, dat ze staan te popelen om de koe bij de horens te vatten om hun opdracht tot een goed einde te brengen."

Noteer het nu reeds in je agenda voor volgend jaar.
Het bloemencorso 2017 gaat door op zondag 27 augustus.

© www.krantvanblankenberge.be