Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 01/01/2017 Correcte berichtgeving ... ook in 2017 ! De redactie van de Krant van Blankenberge wenst al haar lezers 365 dagen in goede gezondheid, met veel liefde en geluk. Laat ons hopen dat het voor ieder van jullie een schitterend, sprankelend, boeiend, maar vooral positief 2017 mag worden.

Ook in dit nieuwe jaar zal de redactie van de Krant van Blankenberge haar uiterste best doen om haar lezers gratis op de hoogte te houden van wat er leeft in Blankenberge. In de ondertussen meer dan drie jaar dat we online aan berichtgeving doen hebben we een eigen stijl weten te ontwikkelen die blijkbaar aanslaat. Dankzij mond-aan-mond reclame door ons trouw lezerspubliek bereiken we ook steeds meer mensen, waarvoor onze oprechte dank. De vele positieve reacties die we het voorbij jaar mochten ontvangen van onze lezers, ook van de mensen die we interviewden, bevestigen ons dat de artikels en de reportages vlot gelezen en de foto's veel bekeken worden.


Correcte berichtgeving ... ook in 2017 !

In 2017 zullen we de beproefde formule bestendigen, wat overigens niet wil zeggen dat we daarom op onze lauweren zullen rusten. Het medialandschap verandert immers voortdurend. Als uitgever van een krant worden we vaak geconfronteerd op straffe verhalen die gepubliceerd worden op de sociale media ... Sommige van die berichten worden echter geplaatst enkel en alleen om ballonnetjes op te laten en de aandacht te trekken. Jammer genoeg laten journalisten zich maar al te vaak verleiden om zo op een gemakkelijke manier nieuws te vergaren. Wij proberen alvast niet in die val te trappen, niettegenstaande we overtuigd zijn dat Facebook en Twitter wel degelijk hun nut kunnen bewijzen. Iedereen kan en mag er immers zijn of haar mening uiten ... en daar hebben we absoluut geen probleem mee, zolang je als lezer maar beseft dat de berichtgeving op dergelijke mediakanalen vaak politiek gekleurd is of in het slechtste geval foute informatie bevat.

Wij van de Krant van Blankenberge stellen echter alles in het werk om in onze stad het correcte informatiebaken te zijn. We stoppen daar héél wat tijd en energie in. Bij ons geen overhaaste publicaties, maar zorgvuldig en weloverwogen berichtgeving, met een klare kijk op het nieuws. Een scoop brengen blijft uiteraard leuk, maar soms loont het de moeite om eerst de feiten na te trekken om later met het juiste verhaal naar buiten te komen. Door het nieuws te benaderen vanuit andere invalshoeken en daarbij ook niet voor de hand liggende mensen aan het woord te laten, proberen we het verschil te maken.

Als lokale nieuwsbrenger is de Krant van Blankenberge naast de reguliere kranten nog steeds een buitenbeentje. Toch menen we met enige fierheid te mogen zeggen dat we in het huidig aanbod een stevig plaatsje hebben bereikt. Het feit dat we jullie dagelijks gratis digitaal kunnen informeren zonder storende reclameboodschappen, is mee te danken aan een aantal enthousiastelingen die belangeloos meewerken aan onze krant, waarvoor uiteraard onze welgemeende dank!

Laat ons samen het glas heffen op 2017 ... proost!

© www.krantvanblankenberge.be