Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 05/01/2017 Top van de Belgische biljartsport aan het werk in Blankenberge Van nu zondag 8 tot en met zondag 15 januari wordt in het CC Casino van Blankenberge het Biljart Kampioenschap van België, Multidisciplines 2017 afgewerkt. Gedurende deze acht dagen worden er maar liefst 136 wedstrijden gespeeld. Tijdens de inmiddels twintigste editie pakt het nieuw bestuur naast de klassieke spelsoorten uit met een duathlon voor rolstoelbiljarters. Top van de Belgische biljartsport aan het werk in Blankenberge

Aan de Multi Kampioenschappen in Blankenberge treden spelers aan die behoren tot de wereldtop. Met namen op de deelnemerslijst zoals Roland Forthomme, Eddy Merckx, Peter De Backer, Eddy Leppens, Partick Niessen en Fréderic Gaudron, de huidige nummer één op de wereldranglijst driebanden, worden er ongetwijfeld opnieuw prestaties op wereldniveau neergezet.

De Koninklijke Belgische Biljartbond die sinds begin 2016 een nieuw bestuur heeft onder voorzitterschap van Arthur Standaert, pakt op de twintigste editie van het Belgisch Kampioenschap in Blankenberge meteen uit met een primeur. Voor het eerst zal er naast de klassieke spelsoorten zoals vrijspel, drieband, kaderspelen 47/1, 47/2 en 71/2, bandstoten en sinds vorig jaar ook kegelbiljart, voor het eerst rolstoelbiljart te zien zijn. Het idee werd aangereikt door Rudy Rousseau, voorzitter van de stichting Dutch WheelChair Billiards. De wedstrijd rolstoelbiljart drieband, waaraan drie Belgen en evenveel Nederlanders deelnemen, gaat door in het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 januari in de Consciensezaal en start telkens om 12:00 uur.

De Belgische Multi's met als hoofdmoot het driebandspel worden opnieuw in de grote Saveryszaal gespeeld op vier tafels. In totaal worden er in de verschillende disciplines op het BK 136 wedstrijden beslecht. De ceremoniële openingsplechtigheid vindt plaats zondag 8 januari om 10:30 uur. Meteen daarna om 11:00 uur treden de dames en de juniorspelers aan. Het driebanden waaraan 32 spelers deelnemen start op maandag. De kwart finales gaan door op zaterdag, de halve finales op zondagvoormiddag om 11:00 uur. De finale wordt gespeeld zondag 15 januari om 16:00 uur.

Het publiek kan al deze wedstrijden in het kader van het Belgisch Kampioenschap gratis bijwonen. Het bestuur van de Koninklijke Belgische Biljartbond nodigt iedereen uit om eens de sfeer te komen opsnuiven tijdens deze jubileumeditie ...

Het volledig programma kun je hier bekijken: Kampioenschappen van België Multidisciplines 2017

© www.krantvanblankenberge.be