Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 05/01/2017 Geen flauwe grap maar bittere aanklacht ! Toen we op zondag 1 januari op onze redactie in de voormiddag een melding kregen dat er in de havengeul iets gaande was ter hoogte van het nieuw aangelegd zeehondenponton zijn we ter plaatse geweest en hebben we gezien dat de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst daar aanwezig was. Op het zeehondenponton lag er op dit moment een pop met in de hand een bordje waarop te lezen stond 'Happy Newyear'.

Wij hebben er verder geen aandacht aan besteed en zoals velen gedacht dat het om een grap ging. De VBZR die in de eerste instantie dacht dat het om een drenkeling ging kon er op de eerste dag van het nieuwe jaar minder mee lachen, temeer omdat ze bij de lage waterstand tot diep in in het slijk waren gevaren waardoor de waterinlaat van de motoren vol slijk zat. Uiteindelijk zijn de bemanningsleden een tweetal uur bezig geweest om de reddingsboot opnieuw operationeel te maken.


Geen flauwe grap maar bittere aanklacht !

Vandaag, donderdag 5 januari omstreeks 18:30 uur kregen we op de redactie een
mailtje binnen van 'iemand' die de plaatsing van de pop op het zeehondenponton opeist.


DIT WAS GEEN FLAUWE GRAP MAAR EEN BITTERE AANKLACHT !

Het plaatsen van een vluchtelingen-pop op de zeehondenponton was een bittere aanklacht tegen het feit dat de gemeenschap 33.000 € verkwanselt aan een ponton voor zeehonden, terwijl Blankenberge nog geen enkele vluchteling heeft opgenomen. De reddingsdienst die moest tussenkomen kan ondertussen eens nadenken over hun collega's in de Middelandse zee die dagelijks geen poppen maar levende vluchtelingen uit het water moeten halen. Het is ook niet te verstaan dat niemand zag dat het om een een pop ging. Onbegrijpelijk.

Ironie: Evenzeer dat we hier geen vluchtelingen hebben, heeft nog geen enkele zeehond gebruik gemaakt van het ponton. Echt weggesmeten geld in het water . Misschien kan de bevoegde minister nu nog eens terugkomen om een vluchtelinghuis te openen ?

MENSEN BELANGRIJKER DAN ZEEHONDEN !

Blanksy (sic)

De tekst die we binnen kregen hebben we integraal geplaatst zonder er ook maar iets aan te veranderen.


Update ! 09/01/2017

In een korte reactie liet 'Blansky' weten bereid te zijn om de VBZR te helpen.

De commotie die ontstaan is rond de vluchtelingenpop was absoluut niet bedoeld om de Blankenbergse reddingsdienst in discredit te brengen. De reddingsdienst hoeft geen schade vergoeding te vragen. Blanksy wil, samen met mensen die zich inzetten voor vluchtelingen, de schadevergoeding betalen. Ze moeten het maar publiekelijk laten weten.

We blijven nog steeds verontwaardigd over het vluchtelingenbeleid in Blankenberge.

© www.krantvanblankenberge.be