Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 06/01/2017 Ontmoetingscentrum VLC Noorderlicht installeert AED-toestel Ontmoetingscentrum VLC Noorderlicht installeert AED-toestel Het Vrijzinnig Laïciserend Centrum Noorderlicht Blankenberge beschikt sinds kort over een AED-toestel. De nieuwe aanwinst wordt nu zondag op de Nieuwjaarsreceptie voorgesteld aan de aanwezigen.

Het VLC, gelegen in de Jeanne van de Puttelaan, is reeds vele jaren het trefpunt voor vrijzinnigen om in alle rust en sereniteit van gedachten te wisselen. Door het frequent voorkomen van hartfalen bij zowel jongere als ook oudere medemensen over heel België, heeft het bestuur het initiatief genomen om een AED-toestel aan te kopen dat door iedereen kan gebruikt worden.

"Het volautomatische toestel neemt de controle over en geeft gesproken aanwijzingen om alles in goede banen te laten verlopen", zegt Harald Prasse co-voorzitter van het VLC Blankenberge. "Indien de persoon geen schok nodig heeft, dan zal het toestel er ook geen toedienen. Zelfs bij hartfalen van kinderen vanaf 8 jaar kan het worden ingezet."

De leden van de beheerraad van het VLC die bijzonder fier op deze aanwinst, zullen tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 8 januari het toestel voorstellen aan de aanwezigen en vanaf dan officieel in gebruik nemen.

© www.krantvanblankenberge.be