Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 06/01/2017 CD&V peilt naar mening van inwoners over de binnenstad Sandy Buysschaert Kort na de zomer kondigde de oppositiepartij CD&V haar eigen kernplan aan voor de binnenstad. 'Het is vijf voor twaalf ... onze binnenstad kampt met enorme leegstand en we zien dat de huidige beleidsmaatregelen hun doel missen.'

"De cijfers spreken voor zich", zegt CD&V-fractievoorzitter Sandy Buysschaert. "De leegstand van de handelspanden is sinds 2008 verdubbeld. De dubbele verwervingspremie voor het centrum, waarvan er slechts zeven werden uitbetaald in vier jaar tijd, slaat duidelijk niet aan."

Volgens de CD&V kiest het stadsbestuur teveel voor éénzijdige maatregelen zoals de recent ingevoerde nieuwbouwpremie. "Zowel bouwheer als koper krijgen via dit nieuw reglement 3.750 euro per nieuw gerealiseerd appartement, maar er zijn nagenoeg geen voorwaarden zoals verplichte vaste bewoning of een inkomstenplafond", verduidelijkt Sandy Buysschaert.

CD&V wil volop inzetten op meer vaste bewoning in de binnenstad, niet enkel om de leefbaarheid van de handelszaken in het centrum vergroten, maar ook omdat dit voor meer sfeer en dynamiek kan zorgen.

"De voorbije maanden hebben we met onze werkgroep flink wat werk verzet ... informatie verzameld, de beleidskeuzes geëvalueerd, geluisterd naar mensen uit verschillende sectoren ... Nu willen we ook nog de mening van onze inwoners en de handelaars. Enerzijds om een beeld te krijgen hoe we meer vaste bewoning in de binnenstad kunnen krijgen, anderzijds wat er nodig is om meer handelaars naar de binnenstad te kunnen trekken. We doen een warme oproep naar iedere inwoner op om deel te nemen aan onze enquête."

Deelnemen kan via: Enquête: Op naar een bloeiende binnenstad

© www.krantvanblankenberge.be