Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 09/01/2017 Johny en Carmen zijn Sire & Sirinne Johny en Carmen zijn Sire & Sirinne LBG, de Liberale Bond voor Gepensioneerden, heet voortaan Vief. Donderdag jongstleden op de eerste samenkomst van het jaar heeft het bestuur de Sire & Sirinne van het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet.

De Blankenbergse liberale oudervereniging LBG De Korenbloem die ondertussen 55 jaar bestaat kreeg een nieuwe naam met een nieuw logo, kortweg Vief. Met deze naamsverandering wil het bestuur zich als een eigentijdse vereniging voor 50-plussers in de kijker zetten.

"Vief is geen afkorting of letterwoord, maar wordt in zijn geheel gebruikt als nieuwe roepnaam voor onze vereniging", zegt voorzitter Paul De Pryck. "Vief verwijst naar bruisend, actief, open en levendig. Het moet mensen op leeftijd 'goesting' doen krijgen om van het leven te genieten, elkaar te ontmoeten of om iets bij te leren."

De Blankenbergse seniorenvereniging die deel uitmaakt van de Stedelijke Seniorenraad bestaat 55 jaar en telt een 150-tal leden. De actieve senioren bowlen tweemaal per maand in de Bowl Inn. Tweemaal per week is er petanque in het Albert I-Park achter het stadhuis en eenmaal per maand Trou-Madame in bistro 'De Perse'.

Op de eerste bijeenkomst van het jaar, op de Nieuwjaarsreceptie, werden de Sire & Sirinne van het volksspel 'Trou-Madame' van het voorbije jaar in de bloemetjes gezet. De titels ging deze keer naar Johny Van Der Auwermeulen en Carmen Gerhaerd. Beiden kregen ze vanwege het stadsbestuur een strandtas met een reuze grote badhanddoek. Daarnaast werden ze door het Vief-bestuur beloond met een geldprijs.

Vrijdag 19 mei organiseert Vief haar jaarlijkse uitstap. Dit keer gaat het richting Gent met onder andere een geleid bezoek aan de Opera. Wie interesse heeft om deel te nemen aan de activiteiten van Vief Blankenberge De Korenbloem is vrijblijvend van harte welkom op. Meer info op: www.viefwest.be/BlankenbergeDeKorenbloem

© www.krantvanblankenberge.be