Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 10/01/2017 sp.a Blankenberge wil gemeenteraad live laten uitzenden sp.a Blankenberge pleit voor live videoverslagen van de gemeenteraad- en de OCMW-raad zittingen. De respectievelijke fractieleiders, Annie De Pauw en Anneke Crevits, komen gezamenlijk met het voorstel naar buiten. Hoofdoel is de politiek dichter bij de mensen brengen. sp.a Blankenberge wil gemeenteraad live laten uitzenden

sp.a Blankenberge wil dat onze stad in navolging van tal van andere steden en gemeenten de zittingen van de gemeenteraad en de OCMW-raad door middel van livestreaming via internet thuis bij de mensen brengt. Het moet ook mogelijk zijn dat elke opname online blijft staan om in uitgesteld relais te bekijken.

"Met de huidige techniek die er bestaat is het perfect mogelijk om de mensen thuis de zittingen te live te laten volgen", zegt sp.a-gemeenteraadslid en fractievoorzitter Annie De Pauw. "Op die manier kan iedereen die interesse heeft, ook diegene die zich niet of minder goed kunnen verplaatsten, politiek op de hoogte blijven."

sp.a wil door de live uitzendingen meer mensen bereiken en de interesse voor de politiek aanwakkeren.

"In tijden waar de politiek over gans de wereld in vraag wordt gesteld vinden wij het een goede zaak dat we door middel van live videoverslagen een zo breed mogelijk publiek kunnen bereiken", zegt Anneke Crevits OCMW-raad-fractievoorzitter voor de sp.a. "Met onze partij willen we een eerste stap zetten naar meer transparantie in de Blankenbergse politiek ... meer transparantie betekent ook eerlijker."

sp.a Blankenberge zal het voorstel voorleggen op de eerstkomende gemeenteraad.

© www.krantvanblankenberge.be