Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 09/01/2017 Trofee 'De Verbrande Kerstboom' gaat naar Guy Tijssens Zondag jongstleden organiseerden de Liberale Zelfstandigen Blankenberge in samenwerking met Jong-VLD Blankenberge de 28ste editie van de Kerstboomverbranding. Zoals elk jaar werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om iemand te belonen met de trofee 'De Verbrande Kerstboom'.

De jaarlijkse kerstboomverbranding in Blankenberge als afsluiter van het eindejaarsverlof kan telkens op heel wat belangstelling rekenen. De kraampjes op de Zeedijk met diverse drankjes en hapjes, die reeds om 15:30 uur openden, waren meteen druk bevolkt in afwachting van het aansteken van de opeengestapelde kerstbomen op het strand.

Sinds een aantal jaren maken de bestuursleden van de 'Werkgroep Kerstboomverbranding' van deze gelegenheid gebruik om iemand in de bloemetjes te zetten die de voorbije jaren zijn of haar schouders heeft gezet onder het evenement. Na Jacques De Guffroy, Marc Larbrisseau, Eddy Van Wulpen, Ivan De Clerck, Chris Haerinck, Johan Maene, Carlos De Deyne, en vorig jaar Gilbert Vandenberghe, werd de trofee 'De Verbrande Kerstboom' dit keer uitgereikt aan Guy Tijssens.


Trofee 'De Verbrande Kerstboom' gaat naar Guy Tijssens

"Guy Tijssens was in onze stad jarenlang voorzitter van de Liberale Zelfstandigen van begin 2007 tot september 2015 en in diezelfde periode tevens voorzitter van de Middenstandsraad", zegt huidig LZB-voorzitter Guy De Coninck. "Als blijk van waardering willen we hem niet enkel bedanken als voormalig voorzitter maar ook voor zijn inzet gedurende heel wat jaren wat betreft het Halloweengebeuren in Blankenberge. Het is Guy Tijssens zijn grote verdienste dat de Halloweenparade hier in onze stad destijds op de rails werd gezet, een sfeervolle verlichte griezelstoet die ondertussen is uitgegroeid tot de grootste van Vlaanderen!"

Na de uitreiking van de trofee werden om 17:00 uur de kerstbomen officieel in brand gestoken en aangewakkerd door het stadsbestuur. Een schouwspel die ieder jaar telkens op heel wat publieke belangstelling kan rekenen. De 28ste editie werd om 19:00 uur afgesloten met een vuurwerkspektakel.

© www.krantvanblankenberge.be