Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 12/01/2017 Schepen beloont jeugdhuis-vrijwilligers met kickertafel Jeugdhuis De Leute in Blankenberge boert goed en dat is de verdienste van een aantal vrijwilligers. Om deze enthousiaste jongeren een hart onder de riem te steken voor het mooie werk dat ze verrichten werden ze door schepen van jeugd Daphné Dumery beloond met een professionele kickertafel. Schepen beloont jeugdhuis-vrijwilligers met kickertafel

Het jeugdhuis De Leute opende vorig jaar op 17 september officieel haar deuren. In die amper vier maanden tijd werden er reeds heel wat activiteiten georganiseerd waardoor er steeds meer jongeren over de vloer komen.

"Tijdens de openingsuren is hier steeds volk aanwezig", zegt schepen van jeugd Daphné Dumery. "Over de middag komen scholieren hier hun boterhammen opeten en wat bijpraten, want het is hier best gezellig."

Ook op woensdagnamiddag van 14:00 tot 18:00 uur en op vrijdag- en zaterdagavond wanneer het jeugdhuis open is van 18:00 tot maximum 02:00 uur vinden steeds meer jongeren de weg naar deze nieuwe ontmoetingsplaats.

"We doen ons best om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan ons jeugdhuis en ik moet zeggen, het gaat de goeie kant op", zegt vrijwilliger Steven Arents. "Elke week mogen we hier wel nieuwe mensen verwelkomen. Hoogstwaarschijnlijk is dit vooral toe te schrijven aan de vele activiteiten die we organiseren. We proberen ook steeds nieuwe dingen uit, zo staat er in januari een metal avond en in februari een hip hop-fuif en een karaoke avond op het programma. Voor de liefhebbers geef ik graag nog even mee dat er nu zaterdag een 'eurodeal' avond is waarbij alle drankjes aan één euro over de toog gaan, behalve de duurdere dranken zoals Duvel en wijn, waarvoor we twee euro vragen. Ook op weekdagen vinden steeds meer jongeren de weg naar hier, meestal om samen wat te studeren, naar muziek te luisteren of om spelletjes te spelen. Je ziet het begint hier echt wel van de grond te komen."

Sinds deze week heeft jeugdhuis 'De Leute' een nieuw speeltje in het assortiment ... een kickertafel. "In die korte tijd dat het jeugdhuis er is hebben de vrijwilligers echt bewezen dat ze ervoor gaan", zegt schepen Daphné Dumery. "Ze doen het bijzonder goed, fantastisch zelfs. Eigenlijk ben ik best trots op hen, vandaar dat ik hen uit naam van het stadsbestuur wou belonen met een nieuwjaarscadeau. Ikzelf had geopteerd voor een pingpongtafel, maar ze hadden me in het oor gefluisterd dat ze liever een kickertafel hadden."

De nieuwe aanwinst werd deze week geïnstalleerd en gisteren officieel in gebruik genomen. De bevoegde schepen en de vrijwilligers maakten meteen van de gelegenheid gebruik om een vriendschappelijk wedstrijdje te spelen. De kickertafel is een professioneel tweedehands model waarvoor 2.117 euro werd betaald. Nieuw kost dit om en nabij 3.500 euro.

© www.krantvanblankenberge.be