Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 13/01/2017 Krijgt het sp.a-voorstel een meerderheid of niet? Het voorstel dat sp.a Blankenberge deze week lanceerde om de gemeenteraad live uit te zenden is bij oppositiepartij CD&V niet in dovemansoren gevallen. Meer nog, volgens CD&V kan het geen probleem zijn om een meerderheid te vinden om het voorstel goed te keuren. Krijgt het sp.a-voorstel een meerderheid of niet?

"Onze partij is zeer hoopvol over het voorstel van de sp.a", zegt CD&V-voorzitter Arnold Van Eeghem. "In de media konden we deze week vernemen dat de sp.a op de eerstkomende gemeenteraad van dinsdag 17 januari een suggestie zal agenderen om de gemeenteraden van de stad Blankenberge tot bij de mensen thuis te brengen door middel van livestreaming via internet. Wij zijn dat voorstel zeer genegen en zien het dan ook met plezier opnieuw passeren op de gemeenteraad, temeer omdat we dit eerder met onze partij op tafel legden in de gemeenteraad van 10 september 2013. Onze motivatie was toen en is nu dezelfde zoals sp.a die vandaag aanhaalt ... de politiek dichter bij de mensen brengen."

Het CD&V voorstel werd in september 2013 door de toenmalige meerderheid Open VLD/sp.a van tafel geveegd. "N-VA en Vlaams Belang waren destijds ons voorstel genegen. Nu dat de sp.a ons idee terug op de agenda plaatst mag het geen probleem zijn om het voorstel met betrekking tot een transparant beleid erdoor te krijgen. We kijken alvast hoopvol uit naar de stemming en hopen uiteraard dat N-VA en het Vlaams Belang op haar standpunt van 2013 zal blijven", zegt de CD&V voorzitter tot besluit.

© www.krantvanblankenberge.be