Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 14/01/2017 Winnaars ballonwedstrijd 9/11 en cheque voor vzw Pinocchio Winnaars ballonwedstrijd 9/11 en cheque voor vzw Pinocchio Vrijdagavond heeft de vriendenkring Brandweer Blankenberge een cheque uitgereikt aan de vzw Pinocchio en de winnaars van de ballonwedstrijd 9/11 uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen.

Tijdens hun tweejaarlijkse opendeurdag die in 2016 plaatsvond op 11 september was het dag op dag 15 jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt toen twee vliegtuigen kort na elkaar de Twin Towers van het World Trade Center inboorden. Een dag die de geschiedenis zou ingaan als 9/11.

De vriendenkring van de brandweer van Blankenberge maakte van de gelegenheid gebruik om op deze memorabele datum de 343 brandweermannen te herdenken die het leven lieten bij de aanslagen in New York. Ze deden dit door een wedstrijd te organiseren waarbij er 343 witte ballonnen de lucht werden ingelaten.

De drie winnaars van de ballonwedstrijd werden vrijdagavond in de brandweerkazerne uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen. De jeugdige Keith Timmerman, woonachtig in Zeebrugge, kreeg als hoofdprijs een minicruise naar Hull. De tweede en derde prijs werden in de wacht gesleept door Blankenbergenaars. Marie-Thérèse (Treesje) Carpels won een verrassingspakket geschonken door de stad Blankenberge. De derde prijs, een dinercheque gesponsord door restaurant Blankeduyn in Blankenberge, ging naar Kim De Waet.

De opbrengst van de ballonwedstrijd gaat naar een goed doel. "We hebben geopteerd om de vzw Pinocchio te steunen", zegt brandweer korporaal Johan Maene. "Pinocchio behartigt de belangen en het welzijn van de kinderen en jongeren met brandwonden over gans België. De vrijwilligers van de vzw Pinocchio trachten ook het verblijf van kinderen die worden opgenomen in het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek aangenamer te maken. Dit gebeurt onder andere door een wekelijks bezoek van een cliniclown, de aankoop van speelgoed voor de speelruimte, spellen, televisies, PC, boeken, enz ... We hebben voor hen een cheque ter waarde van 500 euro die we eerstdaags zullen overmaken."

© www.krantvanblankenberge.be