Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 14/01/2017 Tweede editie 'Notes' op zoek naar kandidaten Tweede editie 'Notes' op zoek naar kandidaten Na een voorzichtige start in 2016 pakt het bestuur van de muziekcompetitie 'Notes' in Blankenberge dit jaar uit met een tweede editie. De muziekwedstrijd voor opkomend talent is op zoek naar bands, solo-muzikanten en dj's uit de regio. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven.

De wedstrijd Notes wordt dit jaar opgesplitst. De contest voor aanstormende dj's gaat deze keer door in jeugdhuis De Leute, dit op zaterdagavond 4 en 18 maart. Inschrijven daarvoor is enkel mogelijk in het jeugdhuis, gelegen in de Scarphoutstraat 6 te Blankenberge. Er kunnen in totaal tien dj's deelnemen. Let op, er zijn géén preselecties, de eersten die zich inschrijven zijn zeker van deelname! De kandidaten worden gespreid over de twee avonden waarbij de dj's die min of meer passende genres draaien zoveel als mogelijk samen aan bod zullen komen.

Op zaterdagavond 15 april is het de beurt aan de bands en solo-muzikanten. Deze wedstrijd gaat door in de Consciencezaal van het CC Casino te Blankenberge. Er is plaats voor acht optredens. Opkomend talent uit de regio in een straal van 25 kilometer van Blankenberge kunnen zich vanaf nu inschrijven via de webstek www.vi.be/notes. De muzikale krachtmeting is toegankelijk voor alle genres ... Blues, Classical, Electronic, Jazz, Metal, Pop, Reggae, Rock, Urban, World ...

Diezelfde avond worden zowel de winnaars van de dj-contest als van de bands & solo-muzikanten bekend gemaakt. In navolging volgt er later in het jaar een Notes-concert waarop de twee beste bands/solo-muzikanten en twee beste dj's mogen optreden in het voorprogramma van een nog nader te bepalen headliner.

De muziekcompetitie 'Notes' is een organisatie van De Jeugdraad & Stad Blankenberge. De organisatoren doen een warme oproep naar bands of solo-muzikanten uit Blankenberge om zich in te schrijven. Bands die hier hun 'repetitiekot' hebben krijgen naar verluidt voorrang bij de selectie. Iedereen is welkom!

© www.krantvanblankenberge.be