Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 20/01/2017 Gevederde vrienden tellen in de Uitkerkse Polder Gevederde vrienden tellen in de Uitkerkse Polder Natuurpunt Blankenberge nodigt alle natuurliefhebbers uit om in de Uitkerkse Polder mee te helpen vogels tellen tijdens 'Het Grote Vogelweekend'.

Het Grote Vogelweekend is toe aan zijn 18de editie. Al die jaren werkt Natuurpunt reeds samen met duizenden Vlamingen, van echte vogelkenners tot de occasionele vogelliefhebber. Iedereen kan zijn steentje bijdragen door mee te helpen tellen. Met deze gegevens kan Natuurpunt jaar na jaar de evolutie van de vogels in onze tuinen opvolgen.

Het Grote Vogelweekend gaat dit jaar door in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 januari. Hier in Blankenberge nodigt Natuurpunt iedereen uit op zondag 29 januari om massaal deel te nemen aan de telling rondom het bezoekerscentrum Uitkerkse Polder. Diezelfde dag zijn er van 10:00 tot 17:00 uur doorlopend activiteiten, naast verschillende vogels leren herkennen, verwennen en voederen kan je deelnemen aan een korte begeleide wandeling van ongeveer één uurtje, dit om 11:00, 14:00 en 15:00 uur. Voor de wandelaars serveert Hostellerie Hof ter Doest een gratis potje warme hutsepot!

Jonge speurneuzen tussen 8 en 16 jaar kunnen met een observatiekit en een vogelchecklist aan de slag om vogels te spotten. Een ervaren gids zal hen daarbij helpen. Jeugdige kunstenaars kunnen hun creativiteit de vrij loop laten bij de kleurenplaat challenge. Alle ingekleurde kleurplaten worden tot 5 maart tentoongesteld in het bezoekerscentrum.

© www.krantvanblankenberge.be