Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 20/01/2017 Inauguratie Donald Trump krijgt 'aandacht' in Blankenberge Buiten op de Belgium Pier in Blankenberge staat er dit weekend een kunstwerk naar de hand van Piet Wittevrongel. Met dit beeld wil onze stadsgenoot de aandacht vestigen op een aantal uitspraken die Donald Trump de voorbij maanden heeft geuit tijdens zijn omstreden campagne. Inauguratie Donald Trump krijgt 'aandacht' in Blankenberge

"Het kunstwerk heb ik gemaakt naar aanleiding van de 'Inauguration Day' van de nieuwe president van de Verenigde Staten", zegt Piet Wittevrongel. "Het is bedoeld als aanklacht tegen de haat die Donald Trump heeft gepredikt tijdens zijn verkiezingscampagne. Er zit een ganse symboliek achter het kunstwerk. De vuist staat voor de discriminatie van de zwarten. Het kleed die de kleuren van de regenboog kreeg symboliseert de vredesvlag en de holebivlag. De totale boodschap is No Hate!"

Wat verwacht Piet Wittevrongel van de 45ste president van de Verenigde Staten. "De soep wordt uiteraard nooit zo warm gegeten als ze wordt opgediend", zegt Piet. "Obama is destijds ook afgeremd, dus laat ons hopen dat dit nu ook het geval zal zijn. We kunnen enkel afwachten en zien wat de toekomst zal brengen. Wat niet wegneemt dat we daarom onze stem niet moeten laten horen ... dat doe ik dit weekend alvast met dit kunstwerk."

Het vrijheidsbeeld blijft gedurende het ganse weekend buiten staan aan de ingang van het piergebouw. Nadien krijgt het een vaste stek in de binnenruimte. Piet Wittevrongel krijgt daarvoor de medewerking van de uitbater Francis Vandedorpe.

© www.krantvanblankenberge.be