Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 23/01/2017 Scenariofilm 'Moeders' van Johan Hantson krijgt de hoogste score Tijdens de 61ste editie van haar 'Clubfestival' kon de Koninklijke Cineclub Blankenberge dit jaar uitpakken met zeventien films. Het gevarieerd aanbod en de creativiteit van de leden wist het talrijk opgekomen publiek van begin tot einde te boeien.

Het jaarlijks Clubfestival waar de leden de gelegenheid krijgen om hun hoogstandjes aan een ruim publiek te laten zien vond zondag jongtleden plaats in het CC Casino van Blankenberge. De Consciencezaal was zoals steeds goed gevuld en de vele aanwezigen hebben kunnen genieten van een gevarieerd programma met uiteenlopende filmgenres. De selectie van niet minder dan zeventien films was het resultaat van de inspanning die de leden van de Cineclub het voorbije jaar hebben geleverd.

De films werden door een vierkoppige jury, bestaande uit personen die een vorming hebben in film en of fotografie, gequoteerd in procenten. Johan Hantson werd laureaat met een gemiddelde juryquotering van 75,5 procent. In de 11 minuten durende scenariofilm 'Moeders' brengt de cineast op sublieme wijze in beeld hoe kinderen vaak argeloos hun moeder op leeftijd onnodig verdriet en pijn aandoen.

De prijs van de stad Blankenberge ging dit jaar naar Frank Vermeersch en Norbert Van Zandwege die gedurende een 15 minuten durende informatiefilm 'Het Huisje van Majutte' in de kijker plaatsen. De prijs van de West-Vlaamse Amateurcineasten (WEVAC) werd weggekaapt door de film 'The Highlands' van Luc Wybouw. De cineast bracht in zijn 15 minuten durende informatiefilm de rijke geschiedenis en de prachtige natuur van de Highlands in beeld. De fantasiefilm 'Water en wind' van Erik Van Craeynest en 'De geheimen van 't vaartje' van Johnny Debels werden beloond door de provincie voor hun Vlaams aspect. Ze mochten elk een medaille in ontvangst nemen.


Scenariofilm 'Moeders' van Johan Hantson krijgt de hoogste score

Het bestuur van de Cineclub was na afloop zeer tevreden over de geslaagde namiddag.
Alle deelnemende cineasten werden voor hun inspanning beloond met een fles wijn.

© www.krantvanblankenberge.be