Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 27/01/2017 Het lange afstand zwemmen is niet echt ons ding De jaarlijkse wedstrijden lange afstand zwemmen werden zondag 22 januari afgewerkt in het 50 meter zwembad van Wachtebeke. De Blankenbergse Zwemvereniging nam deel met zeven leden. Het feit dat er bij onze lokale zwemclub niet veel op lange afstanden wordt getraind, waren de verwachtingen niet hoog gespannen. Sarah Goegebeur

"Het lange afstand zwemmen is een specifieke discipline die veel en lange trainingen vergt en waar wij ons niet speciaal op toeleggen", zegt hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde. "Niet echt ons ding dus, vandaar dat de verwachtingen voor deze wedstrijden niet al te hoog lagen. Toch lieten onze zwemmers blijk geven van veel moed en inzet."

De lange afstanden voor de dames waren 800 meter, de heren moesten 1.500 meter zwemmen. Het beste resultaat werd behaald door senior Sarah Goegebeur op de 800 meter vrije slag. Zij won brons in een tijd van 13'01"21. Bij de miniemen kwam Rani Vanhauwaert uit op de 9ste plaats met een tijd van 12'34'59. De twee BZV-cadetten waren Delphine Tanghe, die net naast het podium viel. Zij behaalde een 4de plaats met de beste BZV-tijd van de dag 12'05"54. De tweede vertegenwoordigster was Nera Dejonckheere. Zij werd 7de in 13'04'36.

Bij de jongens traden drie BZV-deelnemers aan op de 1.500 meter. Ze kwamen alle drie uit in de categorie cadetten. Lennert Boone werd 5de in 21'35"68. Kevin Vercamert 9de in een tijd van 22'09"75. De derde zwemmer was Sebbe Rutten die de 1.500 zwom in 24'31"91 die hem een 15de plaats opleverde.

"Tijdens deze wedstrijd werd één aflossingsnummer ingelast voor zowel dames als heren, met name de ongebruikelijke 4 X 200 meter vrije slag", zegt Etienne. "Gezien we bij de jongens maar over drie inschrijvingen beschikten moesten we forfait geven voor het herennummer. Maar ons ongeslagen dameskwartet stond wel paraat. Het viertal Sarah Goegebeur, Nera Dejonckheere, Rani Vanhauwaert en slotzwemster Delphine Tanghe wonnen de aflossing met een ruime voorsprong op de ploeg van Gent. Zij tikten aan in een nieuw clubrecord van 11'21"37! De meisjes zijn vermoedelijk opnieuw op weg hun succes van vorig jaar verder te zetten."

De eerstvolgende wedstrijd voor de BZV gaat door op zondag 29 januari in het zwembad van Nieuwspoort. Hoofdreeksen zijn de 400 meter voor dames en de 800 meter voor heren.

© www.krantvanblankenberge.be