Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 27/01/2017 Jan De Soete komt in gemeenteraad voor CD&V Jan De Soete komt in gemeenteraad voor CD&V Op de eerstkomende gemeenteraad zal Jan De Soete de eed afleggen voor CD&V. Hij komt in de plaats van Sophie Van Kerckhove die haar mandaat niet verder voor de volle 100 procent kan invullen wegens haar professionele activiteiten als zaakvoerster van Bistro Botenga. Annemie Pirlet, die als eerste in aanmerking komt om op te volgen, verzaakt aan haar mandaat om een jongere de kans te geven.

"Momenteel moet ik een keuze maken en die is zeker niet gemakkelijk", aldus ontslagnemend gemeenteraadslid Sophie Van Kerckhove. "Mijn mandaat als gemeenteraadslid doe ik zeer graag maar om dat goed te kunnen uitoefenen vraagt dit meer dan enkel de gemeenteraad bijwonen. Momenteel merk ik dat dit moeilijk te combineren valt met de uitbating van mijn zaak en door een stap opzij te zetten kan ik mijn collega Jan De Soete de kans geven zich in te werken. Ik blijf de partij een warm hart toedragen en zal zeker achter de schermen een rol blijven spelen als antenne voor CD&V binnen middenstand en Horeca-kringen."

Jan De Soete: "Ik ben blij dat ik die kans krijg en ik zal de resterende tijd van deze legislatuur dan ook gebruiken om mij ten volle in te werken in de gemeenteraad. Het biedt me de mogelijkheid de werking van de gemeenteraad en de dossiers van dichtbij te kunnen meemaken. Op die manier kan ik mij optimaal voorbereiden naar de komende gemeenteraadsverkiezingen toe, waarna ik hoop een verdere rol te mogen opnemen van de kiezer."

© www.krantvanblankenberge.be