Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 30/01/2017 BZV huldigt de zwemkampioenen van 2016 Het bestuur van de Blankenbergse Zwemvereniging heeft zaterdagavond haar Clubkampioenen van het afgelopen zwemseizoen in de bloemetjes gezet. De viering met aansluitend een gezellig samenzijn met een maaltijd vond plaats in de cafetaria van het Farys-Noordzeebad. BZV huldigt de zwemkampioenen van 2016

"We hebben terug voor het concept van vorig jaar gekozen, een eetfestijn met warme beenham", zegt voorzitter Marleen Bonte. "De nieuwe formule die we in 2016 voor het eerst lanceerden viel bijzonder in de smaak bij de leden en sympathisanten van onze zwemvereniging."

Dit jaar heeft de BZV ook een nieuwe sponsor ... Au Pingouin. Dit is reeds te zien op de badmutsen en de T-shirts van de trainers en op 21 mei wordt het eerste 'Au Pingouin Waterpolotornooi' georganiseerd voor de jeugd. Het bestuur van de BZV is heel tevreden met deze nieuwe aanwinst.

Voor de vele zwemmers in de verschillende leeftijdscategorie├źn was het hoogtepunt van de avond ongetwijfeld de uitreiking van de kampioensbekers. Om in aanmerking te komen voor de titel 'Clubkampioen 2016' moet je zowel aan de 'Lente-' als aan de 'Herfstkampioenschappen' deelnemen. De tijden van deze twee wedstrijden worden samengeteld, diegene met de beste tijd krijgt de felbegeerde titel op zijn naam. Naast de vele kampioenen hebben er in het sportjaar 2016 heel wat zwemmers hun persoonlijke tijden scherper gesteld, daarnaast sneuvelden er ook verschillende clubrecords.

De kampioensbekers werden uitgereikt door de burgemeester en de schepenen.
Volgende zwemmers werden kampioen in hun categorie ...

000000 Meisjes Jongens
Eendjes Elyn Declerck Jayden Arents
Dolfijnen Zoey Cuyle Arthur Van Moffaert
Benjamins Emma Vervaecke Seppe Boone
Miniemen Rani Vanhauwaert Lennert Boone
Kadetten Julie Vanhauwaert Miguel Levrau
Senioren Sarah Goegebeur Thibau Haerinck
© www.krantvanblankenberge.be