Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 01/02/2017 Blankenberge rekende op eerherstel tegen Bilzen ... 2017 startte voor de Blankenbergse waterpoloploeg met een valse noot. Mede omwille van een onvolledige ploeg verloren ze de wedstrijd tegen Soignies. De kustploeg was dus uit op eerherstel en rekende daarvoor op de uitwedstrijd tegen Orca Bilzen. Blankenberge rekende op eerherstel tegen Bilzen ...

Op de eerste match van het jaar tegen Soignies lag de Blankenbergse waterpoloploeg in het water zonder de sterkhouders Karel Marmenout en keeper Jill Laurens. Coach Jelle Proot trok noodgedwongen nog eens zijn zwembroek aan, maar kon de wedstrijd niet ombuigen ... eindstand 11-7.

Met een sterke opstelling en volle moed trok het Blankenbergs team op vrijdag 27 januari naar Bilzen. Wegens organisatorische redenen hadden de Limburgers tot op heden enkel nog maar uitwedstrijden gespeeld en rekenden ze op de komende thuismatchen om van de laatste plaats in het klassement weg te komen.

"Vorig jaar op de uitwedstrijd tegen Bilzen hebben we de duimen moeten leggen met 4-3", zegt speler Karel Marmenout. "Alles was dus mogelijk ... en aanvankelijk waren beide ploegen ook aan elkaar gewaagd. In een hoog tempo volgden de aanvallen langs weerskanten elkaar op. Zo stond het scorebord na de eerste periode op 2-2. Deze trend werd nog even verder gezet tot Yannick Maus en Manoah Nicaise halfweg de wedstrijd samen hun duivelse krachten ontbonden. Yannick werkte een penalty feilloos af. Het leek alsof dit het startschot was voor ons om een versnelling hoger te spelen."

Bilzen slaagde er nog amper in om een aanval op te zetten, mede door de sterke verdediging van Blankenberge. De thuisploeg kon amper één keer scoren in de derde en vierde periode. Na het moeilijke begin kon BZV zo de wedstrijd makkelijk uitspelen. De 5-11 eindstand was bijgevolg verdiend. De ontgoocheling bij Bilzen was groot, een verlies waar ze duidelijk niet op hadden gerekend.

Vrijdag 3 februari speelt BZV thuis, de tegenstander is Mechelen, momenteel tweede in de stand. De wedstrijd start om 20:45 uur.

© www.krantvanblankenberge.be