Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 02/02/2017 Lynn en Celine nemen co-voorzitterschap van de Tennisclub op zich Nadat Björn Prasse in het najaar had aangekondigd het voorzitterschap van Tennisclub Blankenberge met ingang van het nieuwe jaar te zullen stopzetten, werd er koortsachtig gezocht na een waardige opvolger. Recent werd de knoop doorgehakt en op de nieuwjaarsreceptie van de club werd bekendgemaakt dat het bestuur geopteerd heeft voor een co-voorzitterschap onder Lynn Breughelmans en Celine Lauwagie. Lynn en Celine nemen co-voorzitterschap van de Tennisclub op zich

Voor de twee kandidaten die in aanmerking kwamen, Lynn en Celine, kwam de aanvraag om deze taak op zich te nemen geheel onverwachts. Niettegenstaande ze beiden zeer gemotiveerd zijn binnen de vereniging, hebben ze over het voorstel eerst goed nagedacht en met verschillende mensen rond de tafel gezeten. Uiteindelijk hebben ze na rijp beraad beslist om te kiezen voor het co-voorzitterschap.

"We zijn er van overtuigd dat we samen, complementair met elkaar, nog beter werk kunnen verrichten", zegt Lynn. "Celine is zeven jaar uitbaatster geweest van de chalet, de tennisclub heeft voor haar geen geheimen meer. Zelf ben ik ook reeds enkele jaren actief binnen het bestuur en zodoende ook op de hoogte van het reilen en het zeilen binnen de club."

De kersverse voorzitters Lynn en Celine staan er uiteraard niet alleen voor. Ze zullen bij hun nieuwe taak worden bijgestaan door een goed draaiend bestuur. "Onze rots in de branding is Jan De Vos", zegt Celine. "Hij is het aanspreekpunt voor de petanque en regelt alles wat met de infrastructuur te maken heeft. De andere leden van het bestuur zijn Lisa De Vos, als secretaris en verantwoordelijk voor de website. De winterverhuur wordt geregeld door Ann Verlinde en zij vertegenwoordigt de club in de sportraad. "

Naast hun co-voorzitterschap is Lynn verantwoordelijk voor de Interclub en Celine, bijgestaan door haar mama Carine Scharley, verantwoordelijke voor de festiviteiten. De tennisschool blijft onder leiding van Steve Van Cleven. "Naast deze reeds bestaande bestuursleden mogen we ook drie nieuwkomers verwelkomen", zegt Lynn. "Mijn mama, Ann Jansseune, zal het Clubkampioenschap organiseren en neemt tevens de taak van penningmeester op zich. Bram Hagers zal de tornooien coördineren en Sami Smaili wordt het aanspreekpunt voor de jeugd. Samen met Steve zal hij ook de jeugdwerking verder uitbouwen."

Zoals op elke nieuwjaarsreceptie werden er nog vele dankwoordjes gegeven aan alle medewerkers. Het nieuw duo Lynn en Celine zullen proberen een frisse wind te laten waaien door de tennisclub, de bestaande evenementen blijven maar enkele nieuwe initiatieven staan reeds op de agenda ... zoals de Winter-Interclub en Tennisvrijdagavonden. Na de speech van de nieuwe voorzitters werd er nog heel lang nagepraat met een hapje en een drankje.

© www.krantvanblankenberge.be