Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 04/02/2017 Gemeentebesturen duiken samen het zwembad in De stad Blankenberge slaat de handen in elkaar met buurgemeente De Haan-Wenduine om het aanbod zwemwater op te drijven. Inwoners van beide gemeenten die over een jaarabonnement beschikken kunnen voortaan op bepaalde uren in beide zwembaden terecht.

De stad Blankenberge heeft een dossier ingediend om subsidie te kunnen binnenrijven voor het nieuw zwembad. De beoordeling van het subsidiedossier maakt een grotere kans op slagen als er een samenwerkingsverband kan worden aangetoond. Het stadsbestuur van Blankenberge ging daarvoor aankloppen bij onze buurgemeente De Haan-Wenduine die ook Farys-TMVW als beheerspartner hebben.

Gemeentebesturen duiken samen het zwembad in

De twee schepenen van sport Katrien Van Ryssel en Rudy Claus noemen de overeenkomst een win-winsituatie. Blankenberge kan een flinke subsidie bekomen voor de bouw van haar nieuw zwembad. De gemeente De Haan-Wenduine ziet vooral op langere termijn oportuniteiten door een doorgedreven samenwerking op het vlak van personeel en zwembadbeheer waarmee men de kosten zou kunnen drukken.

In de eerste stap zal de samenwerking erin bestaan dat personen die beschikken over een jaarabonnement bij één van de twee zwembaden binnenkort terecht kunnen zowel in het Farys-Noordzeebad in Blankenberge als in het Wenduinse Wielingenbad. Het totaal aantal openingsuren ten voordele van de gebruikers zal daarbij over beide zwembaden toenemen.

Concreet kunnen mensen met een jaarabonnement in Wenduine terecht in het Farys-Noordzeebad van Blankenberge tijdens de schooluren op maandag van 08:15 tot 11:45 uur. Dinsdag van 08:30 tot 10:45 uur (enkel 50+) en van 13:30 tot 17:00 uur. Donderdag van 08:30 tot 11:45 uur. Vrijdag van 08:15 tot 11:45 uur en van 13:30 tot 17:00 uur.

Mensen met een jaarabonnement van het Farys-Noordzeebad kunnen op hun beurt gaan ochtendzwemmen in Wenduine, dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, weliswaar buiten de schoolvakanties en wettelijke feestdagen, telkens van 07:30 tot 09:00 uur.

De samenwerking houdt ook in dat beide gemeenten de sluiting van het jaarlijks onderhoud van het zwembad beter op elkaar zullen afstemmen, zodoende dat de gebruikers steeds ergens terecht kunnen om hun geliefde sport te beoefenen.

Het gebruik van de jaarabonnementen in de twee zwembaden is een eerste stap in de overeenkomst. De samenwerking zal jaarlijks geëvolueerd worden en daar waar mogelijk worden uitgebreid. Zo zullen de prijzen op elkaar worden afgestemd. Op dit moment betaal je in Blankenberge voor een jaarabonnement 125 euro, in Wenduine is dat 59 euro. Op langere termijn denkt men er ook aan om samen te werken op het vlak van personeelsuitwisseling. Farys-TMVW krijgt de taak om de inkomstenstroom en uitgavenstroom van beide zwembaden boekhoudkundig in goede banen te leiden en strikt gescheiden te houden.

De start van de samenwerking gaat in na de paasvakantie op dinsdag 18 april 2017.

© www.krantvanblankenberge.be