Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 04/02/2017 Directeur-Generaal Katholiek Onderwijs bezoekt nieuwe campus Gisterenvoormiddag was de directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Lieven Boeve, te gast bij het Vrij Onderwijs te Blankenberge. Hij maakte kennis met een aantal projecten en kreeg door de voltallige directie als afsluiter van zijn bezoek een rondleiding in de nieuwe campus die in september 2017 haar deuren opent.

Het gebeurt niet elke dag dat de Directeur-Generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen een bezoek brengt aan onze stad. Het directieteam van het Vrij Onderwijs Blankenberge was dan ook vereerd en bijzonder in haar nopjes om de heer Lieven Boeve te mogen ontvangen.

Directeur-Generaal Katholiek Onderwijs bezoekt nieuwe campus

"Het vrij basisonderwijs biedt reeds jarenlang een innoverende samenwerking tussen de scholen van Blankenberge, Wenduine en Nieuwmunster", zegt coördinerend directeur Bart Boydens. "Ook ons aanbod buitengewoon onderwijs 'De Schuit' en ons secundair onderwijs 'Sint-Jozef Sint-Pieter' is in de hoofdzetel van het Katholiek Onderwijs in Brussel welbekend en wordt vaak aangegeven als een voorbeeld van 'good practice'. We zijn dan ook bijzonder verheugd om vandaag de directeur-generaal, de heer Lieven Boeve, hier in eigen persoon te mogen ontvangen."

De directeur-generaal kwam vooral naar Blankenberge om eens het geheel van de Blankenbergse scholen en de wijze waarop ze samenwerken te leren kennen. Daarnaast maakte hij kennis met een groot aantal projecten en nieuwe initiatieven. Als kers op de taart werd een bezoek gebracht aan de nieuwe campus in de Weststraat die in september 2017 de schoolpoort wagenwijd openstelt voor de leerlingen van het buitengewoon onderwijs 'De Schuit' en alle vijfde en zesde leerjaren van de drie vrije basisscholen in Blankenberge.

Na de uitgebreide rondleiding, die duidelijk indruk had gemaakt op de directeur-generaal Lieven Boeve, vroegen we naar een korte reactie. "Ik kom in heel veel basisscholen, maar deze nieuwe campus hier in Blankenberge is een fantastisch gebouw en een heel mooi project. Het geeft ook duidelijk aan dat er een visie achter zit en dat men hier zeer goed heeft over nagedacht. De infrastructuur beantwoordt volledig aan het pedagogisch project om de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar klaar te stomen om succesvol te kunnen doorstromen naar het secundair onderwijs. De indeling en de mogelijkheden van het gebouw zijn heel vooruitstrevend. Als je ziet in hoeveel scholen in Vlaanderen de infrastructuur niet meer van deze tijd is, dan kunnen we de overheid enkel maar aanmoedigen om meer middelen beschikbaar te maken om dat soort van infrastructuur overal mogelijk te maken. Dit is hier niet enkel de school voor morgen, maar ook voor overmorgen ... zeg maar de school voor de toekomst!"

Coördinerend directeur Bart Boydens van het Vrij Basisonderwijs Blankenberge-Wenduine staat te popelen om zijn intrek te nemen in het nieuwe gebouw. "Heel graag hadden we onze deuren willen openen vorig jaar in september aan het begin van het nieuwe schooljaar, maar het heeft helaas niet mogen zijn. Wegens allerlei verschillende omstandigheden hebben we het een jaartje moeten uitstellen, ondertussen zijn onze leerkrachten er helemaal klaar voor en super gemotiveerd. In de extra tijd die we hebben verkregen hebben we ons trouwens goed kunnen voorbereiden om echt gedifferentieerd te gaan werken met de leerlingen die hier fantastische jaren gaan beleven. We openen onze nieuwe campus in alle schoonheid in september 2017."

© www.krantvanblankenberge.be