Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 05/02/2017 BZV-mini delegatie verbetert acht records Op de zwemwedstrijd ingericht door de Vrije Zwemmers Nieuwpoort nam Blankenberge deel met een mini delegatie. De griep en het beperkt aantal zwemreeksen voor de jongsten lagen aan de basis van de kleine opkomst. Toch sneuvelden vele persoonlijke records.

De Blankenbergse Zwemvereniging was één van de clubs die werd uitgenodigd door Nieuwpoort. "We moesten het doen met een kleine delegatie van zeven zwemmers", zegt hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde.

"Wegens de op til zijnde griepepidemie hadden enkelen zich ziek gemeld. Ook het feit er slechts één wedstrijd was voor de kleinsten, waardoor ze als het ware de hele middag aanwezig moeten zijn om slechts één keer de 50 meter te zwemmen, was voor hen een reden om af te haken. Desalniettemin hebben de weinigen die mee waren zeer mooie tijden gezwommen en veel persoonlijke records verbeterd."

Nahan Mortal behaalde brons op de 50 meter rugslag in een nieuw persoonlijk record. Op de 200 meter crawl was hij goed voor zilver. Nathan startte ook op de 50 meter schoolslag en dat leverde hem een vierde plaats op. Leeftijdsgenoot Jayden Arents zwom een nieuw persoonlijk record op de 50 meter rugslag waar hij zesde werd. Op de 50 meter schoolslag behaalde hij de vijfde plaats. Jayden nam voor het eerst deel aan de 200 meter crawl, hij eindigde net naast het podium op een vierde plaats.

BZV-mini delegatie verbetert acht records

Elyn Deklerck die dit jaar een categorie hoger zwemt werd zevende op de 50 meter rugslag met 00'59"69 ... een nieuw persoonlijk record. Op de 50 schoolslag werd ze vijfde. Op de 200 meter crawl stond Elyn op het podium. Ze werd tweede en zwom een nieuw persoonlijk record 03'46"09. Zoey Cuyle nam deel aan drie wedstrijden en kon driemaal haar persoonlijk record verbeteren. Ze werd zevende op de 50 meter rugslag, achtste op de 50 meter schoolslag en vijfde op de 200 meter crawl.

Miniem Emma Vervaecke werd negende in haar twee reeksen de 100 meter wissel en de 400 meter crawl. Cadet Kevin Vercamert werd vijfde op zijn eerste lange afstand wedstrijd van 800 meter. Verder behaalde hij ook een vijfde plaats op de 100 meter wisselslag en verpulverde z'n persoonlijk record met 5 seconden.

"Onze laatste zwemster die moest aantreden was senior Sarah Goegebeur. Ze zette haar jaar goed in met twee overwinningen, dit op de 400 meter crawl en de 100 meter wissel. Helaas zullen we Sarah voor enkele maanden moeten missen", zegt Etienne. "Sarah is studente verpleegkunde en vertrekt voor een poosje naar Oeganda om hulp te bieden aan de plaatselijke bevolking. We wensen haar veel succes toe."

De eerstvolgende wedstrijd voor de BZV is het Clubkampioenschap op zondag 19 februari in het Farys-Noordzeebad.

© www.krantvanblankenberge.be