Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 07/02/2017 Marc De Geeter schenkt kunstwerk aan buurgemeente
Marc De Geeter schenkt kunstwerk aan buurgemeente
Op de foto v.l.n.r. burgemeester Peter Breemersch van De Haan, schepen van toerisme Marleen De Soete en kunstenaar Marc De Geeter bij het schilderij.
Kunstenaar Marc De Geeter schonk onlangs een groot schilderij aan onze buurgemeente De Haan. Het kunstwerk van onze stadsgenoot kreeg een vaste plaats op de eerste verdieping van het ontmoetingscentrum d'Annexe.

De schenking betreft een olieverfschilderij. Het kunstwerk draagt geen titel, maar de inhoud spreekt voor zich. Woelige wolken en een dreigende zee leggen de link met de kustgemeente.

"De gemeente De Haan ligt me nauw aan het hart", zegt Marc De Geeter. "Mijn dochter is onlangs verhuisd naar De Haan en heeft er een apotheek overgenomen, zodoende dat mijn vrouw en ik er geregeld vertoeven. Het doet me als kunstenaar dan ook heel veel plezier dat mijn schilderij een mooi plaatsje kreeg in een druk bezocht openbaar gebouw."

Kunstkenner Marc de Geeter en zijn echtgenote zijn reeds van 1985 bezig met kunst. Tot voor enkele jaren baatten ze de Art Gallery in de beneden hal van het CC Casino van Blankenberge uit, waar ze hoogstaande tentoonstellingen met gerenommeerde binnen- en buitenlandse kunstenaars programmeerden. Van 1985 tot 2002 maakte Marc De Geeter kunst bereikbaar in zijn priv├ęschool De Toets, waar wekelijks onderricht werd gegeven in verschillende kunstdisciplines. Nu dat de Art Gallery en de school gesloten is maken Marc en zijn echtgenote meer tijd vrij voor de kinderen en de kleinkinderen.

© www.krantvanblankenberge.be