Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 07/02/2017 Waterpolo Blankenberge verliest met zware cijfers tegen Mechelen De Blankenbergse waterpoloploeg had afgelopen vrijdag geen makkelijke klus tegen Mechelen B die momenteel tweede staat in vierde klasse. Het ontbreken van keeper Jill Laurens en ook reservekeeper Bram Demeulenaere zorgde ervoor dat speler Mark Misson de plaats tussen de palen moest innemen. Waterpolo Blankenberge verliest met zware cijfers tegen Mechelen

Mechelen legde van aan het begin van de wedstrijd een hels tempo op. De 'maneblussers' rekenden op die verschroeiende start om zo meteen een kloof te kunnen slaan. BZV liet zich echter niet doen en hield goed stand. Buiten alle verwachtingen stond het na de eerste periode 2-3.

"Spijtig genoeg moest Dries Vindevoghel vanaf dat moment de rest van de wedstrijd toekijken vanop de bank wegens een schouderblessure", vertelt speler Karel Marmenout. "Aan het begin van de tweede periode nam Mechelen opnieuw het heft in handen. Aanvankelijk kon de kloof klein gehouden worden, maar algauw volgden de doelpunten van Mechelen elkaar in een hels tempo op. De stand evolueerde op amper vijf minuten van 4-6 naar 7-13."

Het was Yannick Maus die het BZV-team op sleeptouw nam om Blankenberge van een grotere achterstand te behoeden. Yannick zette vier doelpunten op zijn naam. De kloof werd op deze manier niet verder uitgediept. Na affluiten van de voorlaatste periode stond het scorebord op 9-15. Het bleek helaas een laatste stuiptrekking. Mechelen scoorde opnieuw enkele doelpunten kort na elkaar waardoor de veer definitief brak bij Blankenberge. De bezoekers konden op deze manier uitspelen tot wel zeer zware 12-22 cijfers.

"Mechelen B die de luxe heeft te kunnen putten uit een vijver met spelers die meedraaien bij Mechelen A won verdiend. In die gegeven omstandigheden kan Blankenberge alsnog terugblikken op een puike wedstrijd, uiteraard met een bijzondere dank aan keeper at-interim Mark Misson", besluit Karel.

Volgende week staat de wedstrijd tegen rechtstreekse concurrent Ensival op het programma. De winnaar van deze match verstevigt zijn positie in de top zes van de ploegen die op het eind van het seizoen zullen strijden voor de titel in de play-offs.

© www.krantvanblankenberge.be