Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 08/02/2017 Stad Blankenberge zet gemeenschapswachten in op De Lijn De stad Blankenberge heeft een convenant afgesloten met de vervoersmaatschappij De Lijn. Onze stad engageert zich hiermee regelmatig gemeenschapswachten in te zetten om de veiligheid op de kusttram, de centrumbus en de lijnbus Blankenberge-Brugge te verhogen. Stad Blankenberge zet gemeenschapswachten in op De Lijn

Van tijd tot tijd is er overlast en agressie vast te stellen zowel op het openbaar vervoer als in de onmiddellijke omgeving van de haltes. Een overeenkomst tussen de vervoersmaatschappij De Lijn en het stadsbestuur moet daar verandering in brengen. Gemeenschapswachten zullen hierbij een scharnierrol vervullen.

Burgemeester Patrick De Klerck: "Het stadsbestuur en De Lijn werken reeds jaren samen. Bij de indiensttreding van de veiligheidsbeambten in de jaren '90 was er een samenwerkingsakkoord waarbij er in het kader van het 'actieplan kustcriminaliteit' medewerkers ingezet voor toezicht bij de haltes en op de kusttram. In 2007, toen de wet op de gemeenschapswachten het preventielandschap hervormde, heeft de dienst 'Gemeenschapswachten' deze taak overgenomen en uitgebreid. De vervoersmaatschappij zorgde voor een specifieke vorming. De ondertekening van dit convenant vormt dan ook het officialiseren van en het verderzetten van de jarenlange goede samenwerking."

Concreet engageert de stad Blankenberge zich om de gemeenschapswachten regelmatig in te zetten op de kusttram aan de haltes. Zij fungeren onder andere als informatie- en aanspreekpunt, signaleren schade en vandalisme, spreken reizigers aan en wijzen op het lijnreglement.

© www.krantvanblankenberge.be