Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 08/02/2017 Carnavalisten welkom in menig café De geruchten als zouden er zo goed als geen cafés in Blankenberge hun deuren openen met carnaval heeft een aantal mensen wakker geschud. Om het tegendeel te bewijzen is er een flyer uitgebracht met een stadsplannetje waarop maar liefst 39 handelszaken vermeld staan waar de carnavalisten welkom zijn. Carnavalisten welkom in menig café

"De stad Blankenberge maakt zich op voor carnaval en menig carnavalist kijkt nu reeds uit naar de dolle dagen, wij doen er nog een schepje bovenop", zegt schepen van carnaval Daphné Dumery.

"Carnaval is een feest voor en van iedereen. Verschillende partijen leveren elk jaar opnieuw immense inspanningen om er een prachtig evenement van te maken. Ook heel wat café uitbaters zullen in tegenstelling tot de geruchten opnieuw met open armen de carnavalisten ontvangen. Om dit duidelijk te maken aan de feestvierders pakken we voor het eerst uit met een handige flyer met een stratenplan waarop alle deelnemende cafés worden vermeld."

De kroegentocht flyer biedt een lijst van handelszaken waar de carnavalsvierders welkom zijn, inclusief confetti, slingers, dans, en de absoluut noodzakelijke carnavalsdeuntjes. Aan de hand van kleurtjes wordt op het stratenplannetje aangegeven welke cafés dag en nacht, en welke cafés enkel overdag geopend zijn.

"Samen met de Middenstandsraad, de Confrérie v/d Leute, en het Hof der Prinsen wil het stadsbestuur de carnavalisten stimuleren om een kroegentocht te maken op 25, 26 27 en 28 februari. We hopen dat deze flyer hen daarbij aardig op weg zal helpen", zegt schepen Daphné Dumery.

De kroegentocht flyer is gratis beschikbaar bij de dienst Toerisme en bij alle deelnemende cafés. Ze wordt ook beschikbaar gesteld aan de carnavalsverenigingen.

© www.krantvanblankenberge.be