Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 09/02/2017 Mance en Irma niet gevraagd op de aanstelling van de prins Mance & Irma die de voorbije zeven jaar steevast van de partij waren op de aanstelling van de nieuwe prins en met hun sketch mee het succes bepaalden van deze avond zijn dit jaar niet uitgenodigd. De twee dames hebben er naar eigen zeggen zelf geen verklaring voor. In de wandelgangen klinkt het dat men een nieuw concept wil ... Mance en Irma niet gevraagd op de aanstelling van de prins

Op zoek naar een verklaring hebben we ondertussen ons licht opgestoken bij een aantal mensen, onder andere bij Katrien Vermeulen die de rol van Mance speelt. "Het klopt dat we dit jaar niet van de partij zijn", zegt Katrien.

"Normaal gezien vraagt Danyy Verburgh van de Confrérie v/d Leute elk jaar aan mij tijdens de Kerstmarkt of Mance & Irma hun opwachting zullen maken op het stadhuis tijdens de aanstelling van de prins. Deze keer werd ons echter voor het eerst niets gevraagd. Ondertussen hebben we vernomen dat ze een nieuw concept willen. Voor ons geen probleem, maar we vinden het wel bijzonder ontactvol dat ze ons niet persoonlijk komen vertellen dat we niet langer nodig zijn. Uiteindelijk laten ze ons na zeven jaar gewoon aan de kant liggen, zonder boe of ba."

Ondertussen doet het verhaal reeds de ronde in ons steedje en doet het bij menig carnavalist de wenkbrauwen fronsen. "Ik heb reeds van heel veel mensen gehoord dat ze die avond zullen roepen om ons op het podium te krijgen", zegt Katrien. "We gaan ons zeker niet laten kennen en zullen sowieso aanwezig zijn. Onze sketch met 'vuûle coméreproat' waarvoor sommigen speciaal naar het stadhuis komen zit er echter niet in ... we hebben trouwens onze tekst niet ingestudeerd. Er zijn er zelfs die geopperd hebben dat we die avond ons zootje van Mance & Irma moeten aantrekken ... maar dat vinden we niet kunnen. Eén ding is zeker, vanuit de carnavalsverenigingen kunnen we alvast op heel veel sympathie rekenen ... waarvoor dank. We zijn wel benieuwd wat ze van het nieuw concept zullen maken."

We hebben ook contact opgenomen met Danny Verburgh, de ondervoorzitter van de Confrérie v/d Leute. "Het is wel degelijk zo dat Mance & Irma dit jaar niet zullen optreden op de aanstelling van de nieuwe prins", bevestigt Danny Verburgh. "We zijn bezig met een nieuw concept waar ik nog niets over kan vertellen. Op je vraag of ik reeds contact heb opgenomen met Katrien en Betsy ... ik heb met hen nog niet gecommuniceerd daarover, de prinsenaanstelling is trouwens pas over 14 dagen."

© www.krantvanblankenberge.be