Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 14/02/2017 Waterpolo Blankenberge versterkt zijn plaats in de top zes Vrijdag 11 februari werd Ensival ontvangen in het FARYS-Noordzeebad te Blankenberge voor een rechtstreeks duel, met een plaats in de top zes als inzet. Beide ploegen strijden op het eind van het seizoen voor de titel in de play-offs. Waterpolo Blankenberge versterkt zijn plaats in de top zes

De twee ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden en statisch gespeeld. Noch Blankenberge noch Ensival durfden vol voor de aanval te kiezen. "We moesten Yannick Maus en Dries Vindevoghel missen en dus ontbrak wel wat ervaring in de ploeg", zegt speler Karel Marmenout. "Het was aanvankelijk zoeken naar balvastheid en durven initiatief te nemen om aan te vallen. Hierdoor werd de eerste periode afgesloten met een 2-2 tussenstand."

De tweede periode begon op dezelfde wijze. Ensival kwam telkens op voorsprong maar Blankenberge dichtte meteen weer de kloof. Coach Jelle Proot vroeg een time out en drong aan om meer aan te vallen, lef te hebben en er durven voor gaan. Er werd gerust met 3-3 op het scorebord.

"De ploeg leek de boodschap op te pikken", vertelt Karel. "Onder impuls van Robbe Peeters en Yari Misson die meteen de bal veroverden bij het opzwemmen werd het tempo verhoogd. Ensival scoorde nog 3-4 maar dat was het signaal voor Manoah Nicaise en mijzelf. Op amper drie minuten scoorden we elk twee goals en Matthias De Pauw nam er ook één voor zijn rekening. Zo ging Blankenberge op en over Ensival en stond het na de derde periode 8-4."

De Blankenbergenaars konden de wedstrijd in de laatste periode uitspelen. Even werd het nog spannend toen de bezoekers in de laatste minuten dichterbij kwamen. Maar BZV kon zijn voorsprong aanhouden. Er werd afgefloten op een 10-8 eindstand, een verdiende overwinning.

De komende twee speeldagen staan de partijen tegen Dendermonde (thuis) en Genk (uit) op het programma. Twee ploegen die beiden onder Blankenberge in het klassement staan, wat betekent dat BZV hierbij zes op zes zal moeten halen om op koers te blijven voor de play-offs.

© www.krantvanblankenberge.be