Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 16/02/2017 Strat'eVaria moet het vernieuwd centrum van Blankenberge betoveren Tijdens de paasvakantie opent Blankenberge haar vernieuwde centrumstraten in stijl met een gloednieuw openluchtspektakel dat de prikkelende naam Strat'eVaria meekrijgt. Zaterdag 8 april wordt onze badstad het decor voor een magisch-artistiek gebeuren. Strat'eVaria moet het vernieuwd centrum van Blankenberge betoveren

De stad Blankenberge is fier op haar vernieuwd stadscentrum. De heraangelegde straten nodigen meer dan ooit uit tot flaneren, winkelen, kuieren, verkennen, ... Om deze troeven van het commerciële stadscentrum volop in de spots te zetten pakt de badstad uit met een nieuw wonderlijk evenement dat tot de verbeelding spreekt.

"Strat'eVaria staat voor mobiele straatacts, stoeten, een klank- en lichtspel, en vooral ... verwondering", zegt Philip Konings, schepen van evenementen en toerisme. "Net zoals Bel'Lumière tijdens de eindejaarsvakantie, wordt dit het nieuw vaste evenement in de paasvakantie."

Het spektakel waarvoor de stad opnieuw de handen in elkaar slaat met Avalon Events gaat door op zaterdag 8 april. Bij valavond omstreeks 21:00 uur op verschillende plaatsen in het stadscentrum zullen stoeten vertrekken met spectaculaire mobiele straatacts die het publiek naar een andere tijd en wereld transporteren. Begeleid door opzwepende drumbands vloeien de feeëriek verlichte acts geleidelijk in elkaar om uiteindelijk samen één grote stoet te vormen in de Molenstraat. Het feest eindigt met een weergaloos slotspektakel dat met klank en licht het Sint-Rochusplein in lichterlaaie moet zetten.

Strat'eVaria is het hoogtepunt van een veertiendaags gebeuren tijdens de paasvakantie. Op 1 en 2 april is er de hele dag muziek en animatie in de centrumstraten. Tijdens het paasweekend van 15 en 16 april verwennen de lokale handelaars bezoekers met een verrassende paasactie. Het stadscentrum is gedurende deze drie weekends autovrij.

© www.krantvanblankenberge.be