Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 21/02/2017 BZV-Clubkampioenschap voor groot en klein Op het Clubkampioenschap van de Blankenbergse Zwemvereniging in het Farys-Noordzeebad stonden zondag 91 leden op de startblokken. Bij de allerjongsten, de kinderen van de zwemschool, waren er 24 ingeschreven. BZV-Clubkampioenschap

Voor de jongste deelnemertjes was het Clubkampioenschap een eerste kennismaking met het wedstrijdzwemmen. "Het is in geen geval de bedoeling om deze kinderen te laten wedijveren met elkaar, wel bieden we aan hen de kans om aan de aanwezige ouders en familie hun vooruitgang te kunnen tonen", zegt hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde.

"In de eerste instantie is het de taak van de jeugdtrainers om van hen goede zwemmers te maken. De chronometer is voor hen van ondergeschikt belang. In een later stadium, in de hogere reeksen, mogen zij zich voluit geven om betere tijden te halen en om eventueel clubkampioen te worden."

Op het Clubkampioenschap afgelopen zondag werden in totaal 48 persoonlijke records scherper gesteld en één clubrecord. Lennert Boone verbeterde het stokoude clubrecord op de 100 meter schoolslag die sinds 1977 op naam stond van Luc Peeters. Lennert bracht het record van 01'15"70 naar 01'13"06. Daarnaast doken Lennert Boone en Kevin Vercamert voor het eerst onder de minuutgrens op de 100 meter vrije slag.

In de marge van het gebeuren kwamen ook de jeugdtrainsters zelf op de startblokken. Een mooie gelegenheid om te tonen aan de kinderen van de zwemschool wat ze zelf nog in hun mars hebben. Cindy Dubois, Joaniek Lammerteyn, Lien Aspeslagh, Aline Legrand en Patricia Vandenbroucke gaven het beste van zichzelf op de 50 meter schoolslag en crawl en werden daarbij aangemoedigd door BZV's jongste zwemmertjes.

© www.krantvanblankenberge.be