Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 22/02/2017 Speeddate voor Blankenbergse Ondernemers Sinds kort waait er een nieuwe frisse wind door Unizo Blankenberge. Het bestuur heeft een aantal enthousiaste mensen kunnen aantrekken die de middenstandsvereniging terug op de rails wil zetten. De vernieuwde bestuursploeg pakt op maandag 13 maart alvast uit met een 'Speeddate voor Ondernemers'. Speeddate voor Blankenbergse Ondernemers

Niettegenstaande Unizo Blankenberge nog steeds prat kan gaan op een honderdtal ondernemende leden in onze stad, zat de schwung van de middenstandsvereniging de laatste jaren een beetje in het slop. De bestuursploeg telde te weinig mensen om zelf nog iets deftigs te kunnen organiseren, maar daar komt stilaan verandering in, zegt voorzitter Dirk Callier.

"Vorig jaar in september hebben we een 15-tal handelaars van Blankenberge uitgenodigd waarvan we dachten dat ze een aanwinst konden zijn voor onze bestuursploeg. Onze actie was meteen een schot in de roos. Sindsdien zitten we maandelijks samen rond de tafel met een vernieuwde, dynamische bestuursploeg."

Het nieuw bestuur is vastbesloten om Unizo Blankenberge terug wat steviger op de kaart te plaatsen. "De voorbije jaren waren we wel nog actief binnen de middenstandsraad en namen we deel aan activiteiten zoals de winkelactie Shop & Win, maar eigen profilering en zelf uitpakken met initiatieven lukte ons helaas niet meer. Met andere woorden er moest iets gebeuren", zegt voorzitter Dirk Callier.

De nieuwe bestuursploeg zit ondertussen stevig in het zadel en heeft heel wat idee├źn voor de toekomst. "Veel willen we daar nu nog niet over vertellen", zegt Dirk Callier. "We wachten liever om met onze plannen naar buiten te treden tot wanneer ze concreet zijn. Ons eerste wapenfeit sinds het aantreden van de nieuwe bestuursploeg is de lancering van 'www.blankenbergeonderneemt.be'. Met dit neutraal platform hebben we de intentie om alle Blankenbergse ondernemers, in de brede zin van het woord, samen brengen. Wist je trouwens dat onze stad ruim 700 ondernemers telt? Velen van hen hebben nog nooit van elkaar gehoord en daar wil Unizo Blankenberge verandering in brengen. Maandagavond 13 maart organiseren we daarom onze eerste 'Speeddate voor Ondernemers'. Op die avond willen we aan de hand van een doorschuifsysteem ondernemers op een leuke manier kennis laten maken met elkaar. Achteraf op de receptie in het ondernemerscaf├ę kunnen die contacten bij een drankje en een hapje verder worden uitgediept. Hoofdoel is elkaar beter leren kennen, waardoor Blankenbergse zaakvoerders vlugger geneigd zullen zijn om samen te werken en elkaar ondersteuning te bieden. We zijn alvast verheugd te kunnen melden dat gedelegeerd bestuurder van Unizo, dhr. Karel Van Eetvelt, die avond zal aanwezig zijn!"

Unizo Blankenberge doet langs deze weg een warme oproep naar Blankenbergse ondernemers toe om deel te nemen aan deze Speeddate die doorgaat op maandag 13 maart om 19:30 uur in hotel Aazaert, gelegen in de Hoogstraat 25 te Blankenberge. De deelname is gratis, maar wie er graag bij wil zijn moet zich reppen ... er zijn maximum een 100-tal plaatsen beschikbaar waarvan er nu reeds 37 zijn ingevuld. Inschrijven kan via www.blankenbergeonderneemt.be

© www.krantvanblankenberge.be