Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 21/02/2017 Er komt een extra bushalte ter hoogte van de Lidl In functie van vragen die gesteld werden in de verkeerscommissie en in het kader van de opmaak van het mobiliteitsplan, werd aan de vervoersmaatschappij De Lijn gevraagd om een extra busstopplaats te voorzien ter hoogte van supermarkt Lidl in Uitkerke. Er komt een extra bushalte ter hoogte van de Lidl

Burgemeester Patrick De Klerck: "Nadat onze diensten samen met mensen van De Lijn een plaatsbezoek brachten, geeft de vervoersmaatschappij groen licht om langs de Brugsesteenweg ter hoogte van de Lidl en de Action een extra halte te voorzien. Deze zal worden aangelegd in beide richtingen als uitstulpende halte, gecombineerd met middeneilanden om het inhalen van het verkeer te vermijden. Voor alle duidelijkheid, de halte ter hoogte van het autokerkhof blijft behouden."

De extra bushalte is nog niet voor meteen. Het Agentschap Wegen & Verkeer moet eerst nog een schetsontwerp maken zodat er later in functie van een een grotere verkeersveiligheid en betere bereikbaarheid van de Action en de Lidl kan worden gerealiseerd.

"De extra halte langs de Brugsesteenweg past in het kader van de opmaak van het mobiliteitsplan, en zal eens dat ze gerealiseerd is een goede zaak zijn voor de zwakkeren in onze samenleving die minder mobiel zijn", aldus de burgemeester.

© www.krantvanblankenberge.be