Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 22/02/2017 Waterpolo Blankenberge wint van Dendermonde Waterpolo Blankenberge wint van Dendermonde De Blankenbergse waterpoloploeg ontving vrijdag 17 februari Dendermonde in eigen bad. Dit seizoen was BZV reeds tweemaal de sterkste ploeg tijdens dit duel met respectievelijk 1-4 in de bekercompetitie en 4-9 in de competitie.

De kustploeg startte met vertrouwen aan de wedstrijd en de doelpunten bleven in de eerste periode niet uit. Met 4-1 op het scorebord kwam Dendermonde er amper aan te pas. Blankenberge leek gerust, zeker toen het halfweg de wedstrijd nog verder kon uitlopen tot 8-2. Het BZV-team die de wedstrijd wou controleren nam wat wat gas terug maar dat was buiten Dendermonde gerekend. De bezoekers lieten de moed niet zakken en zagen hun kans. Net voor het eind van de derde periode werd hen een penalty toegekend die met enige aarzeling in doel werd gewerkt.

Bij het begin van de laatste acht minuten werd het geloof van Dendermonde nog groter en de kloof kleiner ... tussenstand 8-5. De daaropvolgende minuten waren langs beide kanten stresserend met veel balverlies, geroep en potig spel. Keeper Jill Laurens hield BZV nog enkele keren goed overeind. Coach Jelle Proot greep in en riep de groep nog eens samen om de kalmte in de ploeg te bewaren. Uiteindelijk raakte Dendermonde niet verder dan 8-6 en kon Blankenberge alsnog de overwinning vasthouden.

Voor Waterpolo Blankenberge staan er nog drie uitwedstrijden geprogrammeerd in de reguliere competitie: Genk, Strombeek en als laatste Gent. Streefdoel van het BZV-team is hun plaats in de top zes vast houden en zo mogelijk nog te klimmen in het klassement in de play-offs.

© www.krantvanblankenberge.be