Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 23/02/2017 Blankenberge stapt niet langer mee in het Beaufort verhaal In 2018 zal Beaufort, de kunsttriënnale aan zee, voor de zesde maal doorgaan. De Provincie West-Vlaanderen en negen van de tien kustgemeenten zetten gezamenlijk de schouders onder het initiatief. Enkel Blankenberge zal niet deelnemen.

"De teleurstellende vorige editie van Beaufort ligt aan de basis van de beslissing", zegt cultuurschepen Philip Konings. "Niettegenstaande de afspraken die er destijds werden gemaakt, kreeg Blankenberge slechts minimaal inspraak in de keuze van de kunstwerken en bovendien was er een gebrekkige communicatie."

Volgens het stadsbestuur zijn er voor de editie 2018 opnieuw te weinig garanties. Blankenberge is niet van zinnens om 'carte blanche' te geven voor de belangrijke financiële inbreng die van hen wordt verwacht.

"Kunst op het openbaar domein is zeer zichtbaar en bepaalt mee het imago van een toeristische stad als Blankenberge. Daarom willen we zelf aan het roer zitten en niet afhankelijk zijn van keuzes die derden maken. Dat wij niet deelnemen aan Beaufort betekent overigens niet dat Blankenberge aan de zijlijn blijft staan op gebied van cultuur en evenementen. Net als voor 2017 voorzien we ook voor de zomer 2018 opvallende, maar vooral voor iedereen toegankelijke evenementen en cultuurprojecten", aldus schepen Philip Konings.

© www.krantvanblankenberge.be