Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 24/02/2017 Rare snuiters en vreemde vogels Rare snuiters en vreemde vogels Elke zaterdag is het hoogdag voor de creatieve leerlingen van het 5de leerjaar tot het 2de middelbaar. Onder vakkundige begeleiding van docente Fien Van der Haegen geven de jongeren het beste van zichzelf in het Jeugdateljee.

Het Jeugdateljee dat wekelijks doorgaat zaterdagvoormiddag van 10:00 tot 12:00 uur in het dienstencentrum 'De Bollaard' is een schot in de roos binnen het cursusaanbod van het Cultuurcentrum. Er wordt volop geƫxperimenteerd met allerlei soorten materialen en technieken waardoor de leerlingen de kans krijgen hun motorische en creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen. Ze leren verschillende disciplines, zoals het tekenen van 3D-objecten, textieltechnieken en dergelijke.

Cultuurschepen Philip Konings: "De leerlingen worden werkelijk ondergedompeld in een creatief bad, dit in kleine groepjes individueel begeleid, zodat ze elk op hun eigen niveau kunnen experimenteren. Daarnaast leren ze ook specifieke kunstenaars kennen. Zaterdag jongstleden, tijdens een toonmoment kregen de leerlingen de kans om te laten zien wat ze gemaakt hebben in het thema 'rare snuiters en vreemde vogels'."

Niet enkel voor de leerlingen van deze leeftijdsgroep biedt het Cultuurcentrum een creatieve cursus aan. Ook het Kleuterateljee, voor kinderen van het 2de en 3de kleuter en het Jeugdateljee, voor leerlingen van het 1ste tot het 4de leerjaar, zijn een succes en volledig uitverkocht! Ook volgend schooljaar worden de cursussen voorzien.

© www.krantvanblankenberge.be