Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 03/03/2017 Roofvogels spotten in de Uitkerkse Polder Roofvogels spotten in de Uitkerkse Polder Er zweven en cirkelen heel wat roofvogels rond in de Uitkerkse Polder. Onlangs werd er een telling gedaan met opmerkelijke cijfers als gevolg.

Op zondag 15 januari telde de Vogelwerkgroep Mergus in de Uitkerkse Polder maar liefst 21 torenvalken, 19 buizerds, 2 sperwers, 2 slechtvalken, 2 bruine kiekendieven en 2 blauwe kiekendieven.

Twee van deze gevleugelde individuen komen graag verpozen vlakbij het bezoekerscentrum waar je ze overigens van heel dichtbij kunt bewonderen. De torenvalk heeft aan de poel zijn schuil- en slaaphuisje hoog en droog in de boom. De ransuil zit frequent achter het bezoekerscentrum te rusten in het struikgewas. Je kan de beide stamgasten het beste waarnemen met de telescoop of verrekijkers van achter het raam. De medewerkers van de cafetaria verwijzen je graag naar de ideale observatieplek.

Wil je graag meer weten over de vogels met een jachtterrein in het grootste natuurgebied van West-Vlaanderen? Kom dan zeker nu zondag 5 maart naar de wandeling 'Roofvogels spotten in de Uitkerkse Polder'. Met de drie uur durende boeiende tocht onder begeleiding van een natuurgids zal je vast en zeker een onvergetelijke namiddag beleven. Afspraak om 14:00 uur aan het bezoekerscentrum, Kuiperscheeweg 20 te Blankenberge. Vergeet uw verrekijker niet! Honden zijn bij deze wandeling niet toegelaten.

© www.krantvanblankenberge.be