Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 03/03/2017 Nieuwe oproep premiestelsels kernwinkelgebied creëert kansen Nieuwe oproep premiestelsels kernwinkelgebied creëert kansen Met de bedoeling steden en gemeenten aan te zetten tot het nemen van financiële maatregelen om het kernwinkelgebied te versterken lanceerde het 'Agentschap Innoveren & Ondernemen' recent een nieuwe oproep 'premiestelsels voor kernwinkelgebied'. Oppositiepartij CD&V Blankenberge-Uitkerke pleit voor deelname.

Samen met steden en gemeenten wil het Agentschap Innoveren & Ondernemen, gevelrenovaties, aanpassingswerken om te wonen boven of achter winkels, verhuis van handelszaken, en aanpassingswerken van één of meer panden tot een geschikte handelszaak binnen het kernwinkelgebied subsidiëren.

"Deze nieuwe oproep biedt ongetwijfeld opportuniteiten en we hopen dan ook dat het stadsbestuur volop gebruik zal maken van de mogelijkheden die geboden worden", zegt CD&V-fractievoorzitter, Sandy Buysschaert.

"Iets waar we als stad zeker moeten op inzetten is het stimuleren van wonen in de binnenstad. In de cijfers die we opvroegen zien we dat bijvoorbeeld de Bakkerstraat slechts een vaste bewoning kent van 34,67%. In de Vissersstraat is dat ook maar 45,59%. We zijn er van overtuigd dat vaste bewoning de handel stimuleert wat dan weer meer sfeer en dynamiek creëert. Meer vaste bewoning is dan ook een belangrijk onderdeel van ons kernplan dat we op 23 maart presenteren. Bijzonder interessant aan de oproep van het Agentschap is dat ook nieuwe types van premies in aanmerking kunnen komen. Hierbij moet de gemeente wel kunnen argumenteren waarom dit type premie het kernwinkelgebied zal versterken. In ons eigen kernplan dat we momenteel aan het finaliseren zijn, voorzien we enkele specifieke premies. Als oppositiepartij zijn we bereid met het stadsbestuur samen te werken om tot een zo sterk mogelijk dossier te komen."

Blankenberge kan via de oproep 75.000 euro binnenhalen, alle aanvragen dienen binnen te zijn tegen 1 juni 2017.

© www.krantvanblankenberge.be