Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 04/03/2017 Bekende versjes vereeuwigd in porselein Klein, klein kleutertje, Hoedje van papier, Zeven kikkers in de sloot, ... deze en andere nostalgische versjes uit grootmoeders tijd werden door kunstenares Anita Martens-Beirens vereeuwigd in porseleinen beeldjes en worden momenteel tentoongesteld in de Blankenbergse Bibliotheek. Bekende versjes vereeuwigd in porselein

De Nederlandse kunstenares met Vlaamse roots, Anita Martens-Beirens, werkte rond het thema 'oude kinderliedjes en versjes' de tentoonstelling 'Versjes uit grootmoeders tijd in porselein' uit. Ze is met haar werk tot eind maart te gast in Blankenberge.

Anita Martens-Beirens woont in Oostburg. Ze werkt al sinds 1976 met klei. Boetseren is haar grote passie. Ze volgde de 5-jarige opleiding 'Keramiek' aan de Academie van Knokke-Heist. Voor haar eindwerk kreeg ze de opdracht om een presentatie of een tentoonstelling uit te werken rond een zelfgekozen thema. De kunstenares liet zich inspireren door het verhaaltje van 'Ik zag twee beren broodjes smeren' dat ze elke dag aan de ontbijttafel op de doos met hagelslag ziet. Zo maakte ze de sprong naar andere bekende kinderliedjes en versjes. Ze goot dit waardevolle stukje cultureel erfgoed in een porseleinen jasje.

De tentoonstelling 'Versjes uit grootmoeders tijd in porselein' loopt nog tot 30 maart in de Bibliotheek in het 'Groot salon'. De fijnzinnige kunstwerkjes van de kunstenares Anita Martens-Beirens zijn te bewonderen tijdens de openingsuren.

© www.krantvanblankenberge.be