Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 13/03/2017 Residentie Huis aan Zee in volle expansie Huis aan Zee opende drie jaar geleden haar deuren. Het woonzorgcentrum, gelegen in de Maurice Devriendtlaan te Blankenberge neemt binnenkort haar vierde verdieping in gebruik. Directeur Eric Vande Walle is een tevreden mens: "Ons woonzorgcentrum is in volle groei en de residenten hebben het hier best naar hun zin."

Zondag 19 maart neemt Residentie Huis aan Zee voor de derde maal deel aan de Dag v/d Zorg. Directeur Eric Vande Walle wil van de gelegenheid gebruik maken om de troeven van het woonzorgcentrum nog eens extra in de kijker te zetten.

"Op vandaag zijn er drie afdelingen die volledig volzet zijn", zegt directeur Vande Walle. "Hoogstwaarschijnlijk zullen we binnenkort onze vierde verdieping in gebruik kunnen nemen. Met andere woorden, we zijn in volle groei. Op de dag van de zorg zetten we opnieuw onze deuren wagenwijd open zodat het publiek kennis kan maken met de vele faciliteiten en de werking van ons tehuis."

Het Huis aan Zee zorgt op de dag v/d zorg alvast voor primeur. "We introduceren als eerste in West-Vlaanderen de 'Tovertafel'. We werken daarvoor samen met een Nederlands bedrijf. Een Tovertafel is een interactief spel dat bestaat uit lichtanimaties. De spellen die op tafel worden geprojecteerd dagen de ouderen op een speelse wijze uit om mee te doen. Op de dag v/d zorg zal dit uitvoerig gedemonstreerd worden."

Residentie Huis aan Zee in volle expansie

Eén van de gezelligste plekjes in het woonzorgcentrum is 'De Oase' waar de bewoners in de namiddag graag samenkomen om iets te drinken en een babbeltje te slaan. Sinds kort hangt er in deze ontmoetingsruimte een schilderij geschonken door één van de vrijwilligers Rita De Troyer.

"Toen ik hier voor het eerst binnenkwam vond ik de muren een beetje kaal, wat me meteen aanzette om iets te maken", zegt Rita. "Uiteindelijk heb ik gekozen om een schilderij te maken gebaseerd op een werk van Marie Godest 'Les commères'. Het schilderij laat drie vrouwen zien die een glaasje wijn drinken en gezellig aan het roddelen zijn. Ik ben tevreden dat het hier in deze ruimte een plaatsje heeft gekregen waar het tenvolle tot zijn recht komt."

Rita De Troyer geeft sinds een aantal maanden, wekelijks op dinsdagnamiddag, haar kennis door op het vlak van schilderen aan de bewoners van het woonzorgcentrum. "Rita is één van de vrijwilligers die regelmatig een handje komt toesteken", zegt directeur Vande Walle. "Door het toenemend aantal residenten zijn we echter steeds op zoek naar nieuwe mensen die wat tijd overhebben om hier vrijwilligerswerk te komen doen. Bijvoorbeeld, in onze ontmoetingsruimte 'De Oase' hebben we een vleugelpiano staan ... we zouden het fijn vinden mochten we iemand vinden die zo nu en dan wat kan komen spelen voor onze bewoners. Daarnaast kunnen we ook nog enkele helpende handen gebruiken voor onze goed draaiende cafetaria. Wie interesse heeft kan best eens langskomen op de dag v/d zorg."

De 'Dag v/d Zorg' gaat door op zondag 19 maart. Het woonzorgcentrum zet op die dag zijn deuren open voor het publiek van 10:00 tot 17:00 uur. Residentie Huis aan Zee is gelegen in de Maurice Devriendtlaan 15 te Blankenberge.

© www.krantvanblankenberge.be