Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 05/03/2017 Carnavalisten duiken de Noordzee in De Sportdienst van de stad Blankenberge heeft voor het tiende jaar op rij op passende wijze afscheid genomen van carnaval. Een 140 à 150 carnavalisten trokken gisterennamiddag nog eenmaal hun zootje terug aan om deel te nemen aan de Carnavalsduik. Carnavalisten duiken de Noordzee in

Het weertje dat we de voorbije carnavalsdagen hebben gekend, bewolking en af en toe een bui, was ook nu weer van de partij. Toch lieten de echte diehards zich er niet van weerhouden om het ruime sop te kiezen. Volgens cijfers meegedeeld door de Sportdienst waren er een 140 à 150-tal deelnemers. Na een ludieke opwarming, zoals steeds op voortreffelijke wijze gebracht door leden van de turnvereniging Rust Roest, dook het kleurrijk gezelschap de Noordzee in.

De temperatuur van het zeewater bedroeg amper 7,3 graden. De meeste carnavalisten bleven dan ook niet al te lang in het water. Na de duik kon iedereen zich tegoed doen aan warme Cécémel of jenever van Filliers om het verkleumde lichaam terug op temperatuur te brengen. Wie dit wou kon na afloop nog gratis een warme duik nemen in het FARYS-Noordzeebad.

Voor het tweede jaar op rij werd er een prijs uigereikt aan de mooist verklede deelnemer of groep. De juryleden, Kaat Van der Marliere, Christel Hinderyckx en Mariane Vuylsteke, lieten dit jaar hun oog vallen op de figuren De Dikke en De Dunne. Het duo die in de huid kroop van Laurel en Hardy waren Robin Van Innis en Tom Moeyaert. Ze mochten een dinnercheque ter waarde van 100 euro in ontvangst nemen en een opblaasbare flamingo. De prijs geschonken door de Stedelijke Sportdienst werd hen overhandigd door schepen van sport Katrien Van Ryssel.


Robin Van Innis (Stan Laurel) en Tom Moeyaert (Oliver Hardy)
Robin Van Innis (Stan Laurel) en Tom Moeyaert (Oliver Hardy)

De organisatie van de Carnavalsduik lag in handen van de Stedelijke Sportdienst. In de voormiddag konden ze rekenen op de Scouts en BODI om het strand in orde te zetten. Drie carnavalsgroeperingen, Waterpolo-Carnaval, De Farildes en de Spartaboys hebben hun steentje bijgedragen aan het welslagen van het ludiek evenement. De Politie, de Zeevaartpolitie, het Rode Kruis, de Standreddingsdienst en de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst waren stand-by.

© www.krantvanblankenberge.be