Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 06/03/2017 Rode Kruis Blankenberge-Zuienkerke terugblik in vogelvlucht De Rode Kruis afdeling Blankenberge-Zuienkerke heeft zaterdag jongsleden een feestelijke happening gehouden met een terugblik op het voorbije jaar en waarbij de cursisten Eerste Hulp hun brevet in ontvangst mochten nemen. Rode Kruis Blankenberge-Zuienkerke terugblik in vogelvlucht

De traditionele nieuwjaarsreceptie van onze lokale Rode Kruis-afdeling werd dit jaar vervangen door een feestelijke happening waarbij de cursisten en de vrijwilligers in de bloemetjes werden gezet. Diezelfde dag werd ook de nieuwe sticker van de Rode Kruis Veertiendaagse voorgesteld. De eerste sticker werd door Rode Kruis-vrijwilliger Broes Laekeman officieel overhandigd aan zijn grootvader Herman en zijn vader Pieter. Beiden waren ze jaren actief als vrijwilliger en hadden verschillende functies binnen de lokale Rode Kruis-afdeling. De stickerverkoop start op 27 april ... hou alvast je 5 euro klaar!

Tijdens de gezellige bijeenkomst zaterdagavond werd door Roger Strubbe, die in 2016 opnieuw verkozen werd als voorzitter, in vogelvlucht even teruggeblikt op het voorbije jaar. "Onze afdeling heeft er opnieuw een druk jaar opzitten ... Zowel de hulpdienst, de bloedinzameling, de zorgbib, de uitleendienst en de jeugd hebben stevig de handen uit de mouwen gestoken. Ze boden ondersteuning bij de Carnavalsduik, de Tweedaagse Voettocht, Beachland en bij tal van andere activiteiten."

Ook de dienst vorming binnen de Rode Kruis-afdeling heeft opnieuw een cursusreeks Brevet Eerste Hulp en een cursusreeks Brevet Eerste Hulp en brevet Helper met succes kunnen afronden waarbij de volgende cursisten hun brevet konden behalen. Brevet Eerste Hulp: Corry Bergmann, Mike Cloetens, Diana Laporte, Alex Verlé, Kelly Waeterschoot. Brevet Eerste Hulp en brevet Helper: Wouter Depaepe, Fabienne Gaelens, Elien Himpens, Julie Louagie, Kim Simoens, Clarisse Van Canneyt, Lore Vanaudenaerde, Romy Vanden Broecke en Rita Versluys.


Cursisten en vrijwilligers worden in de bloemetjes gezet

Na de uitreiking van de brevetten en het in de bloemetjes zetten van de vrijwilligers met jarenlange dienst werden alle aanwezigen getrakteerd op een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

Alhoewel de Rode Kruis-afdeling Blankenberge-Zuienkerke zich niet meteen zorgen hoeft te maken over het aantal vrijwilligers, zijn ze toch steeds op zoek naar nieuwe mensen die zich op één of andere manier willen inzetten. Wie interesse heeft kan contact opnemen via het telefoonnummer ☎ 050/41 53 91.

© www.krantvanblankenberge.be