Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 07/03/2017 BZV-Waterpolo verzekert plaats in de play-offs Zaterdag 4 maart moest de Blankenbergse waterpoloploeg de verplaatsing maken naar Genk om de eerder dit jaar afgelaste wedstrijd omwille van de sneeuw in te halen. Deze ontmoeting was belangrijk voor de kustploeg ... bij winst waren ze zeker van een plaats bij de eerste zes. BZV-Waterpolo verzekert plaats in de play-offs

Niettegenstaande Blankenberge met een sterke ploeg aan de wedstrijd begon, waarschuwde coach Jelle Proot zijn team om Genk niet te onderschatten. De Limburgers hadden in eigen bad immers al enkele knappe resultaten behaalt dit seizoen. De boodschap werd goed opgepikt en na één minuut werd de score al meteen geopend door Blankenberge. Die voorsprong bleef behouden en op het eind van de eerste periode stond het 2-4. Halfweg de wedstrijd konden ze hun voorsprong nog iets vergroten tot 3-7.

"Bij de rust werden de koppen bij elkaar gestoken want zowel Yannick Maus als ikzelf stonden op één fout van een definitieve uitsluiting, waardoor we ons moeten reorganiseren", zegt speler Karel Marmenout. "Genk rook zijn kans en dankzij een snel doelpunt na de rust en niet veel later zelfs de aansluitingstreffer werd het 6-7."

Coach Jelle riep met een time-out de ploeg opnieuw bijeen en stuurde bij, met resultaat zo bleek. Nog in dezelfde periode herstelde BZV de orde en liep het opnieuw uit tot 6-9. In het laatste wedstrijdgedeelte kon Blankenberge uiteindelijk makkelijk stand houden. De score werd zelfs nog verder uitgediept tot 8-13, mede door de noodgedwongen aanvallende opstelling met Yannick en Karel die uiteindelijk samen goed waren voor twaalf van de dertien doelpunten.

Met deze overwinning is de plaats voor Blankenberge in de play-offs verzekerd. Waarschijnlijk zullen ze daarbij in de eerste wedstrijd uitkomen tegen Mechelen of Ixelles. Beide ploegen hebben hun klasse dit seizoen al bewezen. In de reguliere competitie resteren er nog twee wedstrijden, dit tegen Strombeek en Gent, respectievelijk vijfde en eerste in de rangschikking.

© www.krantvanblankenberge.be