Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 14/04/2017 Paralympische toppers rolstoelbasketbal spelen in Blankenberge Dit weekend van 14 tot 16 april is de wereldtop rolstoelbasketbal te gast in Blankenberge voor het jaarlijkse Paastoernooi. Alle deelnemende landen waren vorig jaar aanwezig op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Het paastoernooi is het eerste van twee toernooien van de PaPaChamps of Parantee Paralympic Championships die in het Sport Vlaanderen-centrum in Blankenberge plaatsvinden. Paralympische toppers rolstoelbasketbal spelen in Blankenberge

Tijdens het weekend van Pasen organiseert Parantee-Psylos, de Vlaamse sportfederatie voor mensen met een beperking, haar jaarlijkse internationaal Paastoernooi rolstoelbasketbal. Het Paastoernooi is het eerste van twee internationale toernooien onder de noemer PaPaChamps (Parantee Paralympic Championships). In mei vindt er ook een internationaal toernooi boccia plaats.

Naar goede gewoonte pakt het Paastoernooi uit met een dijk van een affiche. De nationale teams van Groot-Brittannië, Japan, Spanje, Nederland en Australië zullen het tegen elkaar opnemen. Het zijn absolute toplanden want allen namen ze vorig jaar deel aan de Paralympische Spelen in Rio. Spanje en Groot-Brittannië wonnen daar respectievelijk zilver en brons. Op zaterdag 15 april speelt Groot-Brittannië om 21:00 uur tegen Spanje. Iedereen is welkom om de wedstrijd tussen deze twee paralympische medaillewinnaars te volgen.

Vandaag vrijdag 14 april start het toernooi om 15:00 uur met de wedstrijd tussen Nederland en Groot-Brittannië. Tijdens het paastoernooi spelen alle teams tegen elkaar. Er is geen finale, het team met de meeste punten wint het toernooi.

© www.krantvanblankenberge.be