Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 10/03/2017 43 standhouders op tweede editie Vrijetijdsbeurs Na een succesvolle eerste editie in 2016, organiseert vzw Connext opnieuw een Vrijetijdsbeurs in samenwerking met STICK-events en de stad Blankenberge. De tweede editie belooft met maar liefst 43 standhouders onder één dak opnieuw een voltreffer te worden.

De Vrijetijdsbeurs is een soort van marktgebeuren waarop het algemeen ontspanningsaanbod wat betreft sport, cultuur, hobby en recreatie wordt samengebracht op één locatie. "Bedoeling van het initiatief is de bezoekers laten proeven van het groot aanbod dat er is in de regio", zegt Jeroen Bossier van de vzw Connext. "Daarnaast biedt de beurs een platform aan mensen die op zoek zijn naar een specifieke hobby of aan hen die zich willen engageren bij een club of vereniging. De verenigingen zelf kunnen dan weer een aantal voordelen halen uit hun deelname door hun club en leden in de spotlights zetten en daarbij eventueel nieuwe leden of vrijwilligers te werven. Kortom een win-win situatie voor iedereen. De slagzin van ons evenement is en blijft ... Iedereen een passie!"

43 standhouders op tweede editie Vrijetijdsbeurs

Op de Vrijetijdsbeurs zullen dit jaar 43 standhouders aanwezig zijn, waaronder 15 nieuwe. Ze brengen samen een gevarieerde mix van jeugd-, senioren- en cultuurverenigingen, sportclubs, stadsdiensten, bedrijven enzovoort. Het wordt opnieuw een interactieve beurs waar bezoekers doorlopend kunnen deelnemen aan workshops, initiaties en demonstraties.

Bij deze editie wordt extra aandacht besteed aan de 'niet-georganiseerde' hobby's zoals lezen, breien, het spelen van gezelschapsspelen en dergelijke. "Op de vrijetijdsbeurs gaan we een hobbyhoek inrichten waarin hobbyisten worden uitgenodigd om op die dag ter plaatse hun hobby te komen beoefenen en zo gelijkgezinden te treffen. Bedoeling is op deze manier ook mensen van buiten het verenigingsleven met elkaar in contact brengen", aldus Jeroen Bossier.

De Vrijetijdsbeurs gaat door op zondag 19 maart van 10:00 tot 18:00 uur in het Sport Vlaanderen-centrum, gelegen in de Koning Boudewijnlaan 15/B te Blankenberge. Voor de eerste 250 bezoekers zijn er goodiebags voorzien met onder meer kortingsbonnen voor lokale vrijetijdsbesteding. Allen daarheen !!!

Meer info op: www.vrijetijdsbeurs.be

© www.krantvanblankenberge.be