Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 17/03/2017 Brouwerij B trakteert maandelijks vier flesjes gerstenat Blankenberge beschikt sinds 2016 na vele jaren opnieuw over een eigen brouwerij. Achter het verhaal zitten Jan De Soete, zijn broer Pieter en zijn schoonzus Julie Geldhof. Om hun prille Brouwerij B meer bekendheid te geven pakken ze vanaf april via de Krant van Blankenberge maandelijks uit met een prijsvraag waarbij de lezers een pakketje met vier flesjes van hun eigen gerstenat kunnen winnen.

Onze stadsgenoten, de broers Pieter en Jan De Soete ontwikkelden reeds op zeer jonge leeftijd interesse voor speciale bieren. Ondertussen hebben ze een stevige reputatie opgebouwd als zytholoog. Ze volgden beiden de opleiding biersommelier bij Syntra West in Brugge waar ze van naaldje tot draadje alle grondstoffen leerden kennen leren en daarnaast ook het ganse brouwproces.

In 2015, nadat de broers waren afgestudeerd, zijn ze meteen beginnen experimenteren met het brouwen van een eigen bier. Aanvankelijk was het brouwsel bedoeld als receptiebier voor het trouwfeest van Pieter, maar algauw kregen ze de vraag of het ook te koop was. Ondertussen is hun eerste eigen gerstenat een feit. Het sterk blond biertje van 7,5° alcohol kreeg de naam 'Real Love'. Nieuw in het assortiment is het recent gebrouwen carnavalsbiertje van hoge gisting e N'Echten, gebaseerd op de carnavalsvereniging d'Echte die jaarlijks deelnemen aan de stoet verkleed als Vuûle Jeanetten.


Brouwerij B trakteert maandelijks vier flesjes gerstenat

De nu nog kleinschalige Brouwerij B, gelegen in het industriepark De Riethoek in Blankenberge, wil naar de toekomst toe meerdere bieren brouwen naar eigen recept en in grotere hoeveelheden van minstens 500 liter. Om dit te kunnen realiseren moet er op termijn een eigen professionele installatie worden aangekocht waarvoor er tussen de 25.000 à 200.000 euro moet worden bijeen gespaard, iet wat momenteel nog niet haalbaar is.

Ondertussen timmeren de Blankenbergse bierbrouwers gestaag aan de weg om hun brouwerij en hun biertjes bekend te maken bij een ruim publiek. Het biertje 'Real Love' staat reeds bij een aantal Blankenbergse café op de kaart en wordt door echte bierkenners goed onthaald. Op dit moment zijn de bijhorende glazen in productie, waardoor er waarschijnlijk nog meer horecazaken geneigd zullen zijn om het Real Love biertje op te nemen in hun assortiment.

Om hun 'Brouwerij B' ook onder de aandacht te brengen bij de lezers van onze krant, hebben Jan, Pieter en Julie het plan opgevat om maandelijks een pakketje van vier flesjes Real Love weg te schenken via een prijsvraag. De eerste prijsvraag verschijnt binnenkort ... liefhebbers van een lekker met liefde gebrouwen bier kunnen we enkel aanraden om de komende dagen de Krant van Blankenberge goed in de gaten te houden ...

In de rand geven we op vraag van de Blankenbergse bierbrouwers nog even mee dat Brouwerij B op zoek is naar informatie over vroegere Blankenbergse brouwerijen en hun recepten. Wie fotomateriaal, documenten, affiches of verhalen heeft daarover, kan contact opnemen via e-mail info@brouwerijb.com, Jan, Pieter en Julie zullen heel dankbaar zijn daarvoor!

© www.krantvanblankenberge.be