Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 14/03/2017 BZV-Waterpolo kwam moeilijk tot scoren tegen Strombeek Voor het waterpoloteam Blankenberge staat er aan het eind van de competitie niet veel meer op het spel. Vorige week konden ze zich verzekeren van een plaats in de play-offs door de overwinning in Genk. Dat betekende echter niet dat ze zich zomaar wilden gewonnen geven afgelopen zaterdag in de voorlaatste wedstrijd tegen Strombeek. BZV-Waterpolo kwam moeilijk tot scoren tegen Strombeek

Enkele spelers van BZV waren afwezig waardoor ze slechts met negen afzakten naar Strombeek. De Brusselaars openden na 3 minuten de score, maar beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd en niet veel later kon Manu Dubois voor Blankenberge de bordjes opnieuw in evenwicht brengen. De wedstrijd ging op en af. Al was het Strombreek dat opnieuw op voorsprong kwam. De thuisploeg kon dit verder uitbouwen en Blankenberge leek niet efficiënt genoeg om bij te benen. Enkele doelpogingen troffen de paal. De bijzonder sterke keeper van Strombeek had een groot aandeel in de opgebouwde voorsprong en hield zijn ploeg verschillende keren knap overeind zodat de thuisploeg halfweg de wedstrijd kon uitlopen tot 4-1.

Aan het begin van de derde periode flakkerde de hoop voor de kustploeg opnieuw op. Gianni Temmerman die na een lange blessure terug zijn rentree maakte, kon meteen scoren ... resultaat 4-2. De opflakkering was echter van korte duur. Nog voor het begin van de laatste time vergrootte Strombeek opnieuw zijn voorsprong naar 6-2.

"Bij het ingaan van het slot van de wedstrijd besloot onze coach Jelle Proot om een wissel door te voeren en keeper Jill Laurens het veld in te sturen", zegt speler Karel Marmenout. "Jelle nam zelf de plaats in tussen de palen. Maar het geloof in de overwinning was weg. Strombeek die nog één keer kon tegen scoren stak met de 7-2 eindstand zijn negende overwinning van het seizoen verdiend op zak. Opvallend feit voor Blankenberge was ... dat nog Yannick Maus, Manoah Nicaise of Karel Marmenout, samen goed voor 119 van de 169 doelpunten, niet tot scoren kwamen."

Volgende week staat de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen Gent op het programma. In het klassement staat Ixelles op kop, ze zijn over de stroppendragers naar de eerste plaats gesprongen. Met nog twee wedstrijden te goed moet Gent dus voluit gaan om de eerste plaats opnieuw te veroveren.

© www.krantvanblankenberge.be