Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 15/03/2017 Wie mag straks de Sporttrofee 2016 in ontvangst nemen? Nu vrijdag organiseert de Sportraad Blankenberge in samenwerking de Stedelijke Sportdienst de uitreiking van de Sporttrofee 2016. Wie zijn de kandidaten die kans maken op de felbegeerde Sporttrofee en waar zit het opkomend jeugdtalent die in aanmerking komt voor de trofee beloftevolle jongere of ploeg ... Wie mag straks de Sporttrofee 2016 in ontvangst nemen?

Voor de titel Sporttrofee zijn vier kandidaturen binnengerold, waaronder twee ploegen: Het dames aflossingsteam zwemmen van de Blankenbergse Zwemvereniging die het afgelopen seizoen negen opeenvolgende wedstrijden won in het FROS-circuit. en de herenploeg tennis die West-Vlaams Kampioen werd in de categorie volwassenen Heren 6.

De individuele kandidaten zijn Gilles Duflou van de Ronin Gevechtsportschool. De 19 jarige Gilles nam afgelopen jaar deel aan Nationale en Internationale wedstrijden. Hij haalde de halve finale op het Belgisch kampioenschap Mixed Martial Arts (M.M.A.) categorie gevorderden. Op de Nederlandse wedstrijd Akdeniz Muay Thai & Kickboxing Gala werd Gilles na drie ronden uitgeroepen tot winnaar op punten. Hij behaalde de vierde plaats op de Open European Championships all style Karate hand-to-hand fighing en in Charleroi won Gilles op het evenement 'Road to Vegas' op punten na een unanieme beslissing van de jury.

De andere kandidaat is wielrenner en duatlonner Dany Dalle. Dany nam in 2016 deel aan zes duatlons. Hij eindigde vierde, derde, tweede en werd drie maal winnaar. Op de La Charly Gaul Internationale Cyclo van 157 kilometer met hoogtemeters van 2.200 werd Dany tweede in de categorie 50+. Hij reed een gemiddelde van 35,3 kilometer per uur. Tijdens Uitkerke Koers voor Blankenbergenaars werd hij derde in het algemeen klassement.

Wat betreft het behalen van de 'Trofee Beloftevolle Jongere of Groep' zijn er twee kandidaatstellingen. Het ploegje U12 van Au Pingouin Basket Blankenberge die vorig seizoen kampioen speelde in de competitie met 12 ploegen. Ze wonnen alle wedstrijden met grote en kleine verschillen. Tegen BBC Oostkamp werd het 52-55 en tegen Zedelgem werd het 8-155. Tijdens de Beker van West-Vlaanderen verloren ze nipt de halve finale van Kortrijk.

De tweede kandidaat is atletiekster Shanaya Schollaert. Zij is aangesloten bij de Atletiekclub in Blankenberge (ACB) en Nieuwpoort (MACM). Onze negenjarige stadsgenote heeft op haar jonge leeftijd al een groot palmares. In het voorjaar van 2016 nam ze deel aan tien veldloopwedstrijden waarbij ze achtmaal de derde plaats behaalde, waaronder ook het Belgisch Kampioenschap. In het najaar liep ze bij de pupillen negen veldlopen. Ze won er drie van en werd drie keer tweede. Naast het veldlopen nam Shanaya deel aan verschillende provinciale kampioenschappen in de disciplines hockeywerpen (speerwerpen), verspringen, meerkamp en estafette 3 x 600 meter, waar ze telkens op het podium eindigde.

Wie uiteindelijk de trofee' s zal bemachtigen beslissen de afgevaardigden van de Sportraad en de deskundigen. Hun beoordeling komen we te weten op vrijdag 17 maart tijdens de uitreiking van de Sporttrofee 2016 welke doorgaat in de feestzaal van het Stadhuis om 20:00 uur. De Sportraad en Sportdienst doen een warme oproep naar alle leden van de Blankenbergse sportverenigingen om massaal aanwezig te zijn die avond. Na het officiƫle gedeelte biedt het stadsbestuur een receptie aan.

© www.krantvanblankenberge.be