Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 18/03/2017 Dany Dalle haalt de Sporttrofee 2016 binnen Dany Dalle haalt de Sporttrofee 2016 binnen Vrijdagavond vond de jaarlijkse uitreiking van de Sporttrofee van de stad Blankenberge plaats. Er waren vier genomineerden. De 52-jarige atleet Dany Dalle ging uiteindelijk aan de haal met de felbegeerde titel Sporttrofee 2016.

Voor de Sporttrofee 2016 waren er vier kandidaten in de running, twee ploegen en twee individuelen. Het dames aflossingsteam zwemmen van de Blankenbergse Zwemvereniging, de herenploeg tennis categorie volwassenen Heren 6 van de Tennis Club Blankenberge, Gilles Duflou van de Ronin Gevechtsportschool en wielrenner en duatlonner Dany Dalle. Deze laatste werd door de jury met meerderheid van punten verkozen tot laureaat.

Onze stadsgenoot Dany Dalle nam in 2016 deel aan zes duatlons. Hij eindigde daarbij vierde, derde, tweede en werd drie maal winnaar. Datzelfde jaar in september op de La Charly Gaul Internationale Cyclo van 157 kilometer met hoogtemeters van 2.200 werd Dany tweede in de categorie 50+. Hij reed een gemiddelde van 35,3 kilometer per uur. Tijdens Uitkerke Koerse, in oktober, werd hij derde in het algemeen klassement.

De hierboven opgelijste prestaties uit 2016 zijn slechts een peulschil uit z'n rijke palmares. Telkens opnieuw slaagt onze 52-jarige atleet erin een geducht tegenstander te zijn voor de profs en ongenaakbaar te zijn in zijn leeftijdscategorie. Niettegenstaande zijn vele sportprestaties blijft Dany zeer bescheiden over zijn overwinningen. Hij blijft ze relativeren, maar kenners weten dat hij nog veel potten zal breken.

:: Trofee beloftevolle jongere of ploeg ::

Naast de uitreiking van de Sporttrofee 2016 werd naar jaarlijkse gewoonte ook de titel 'Trofee Beloftevolle Jongere of Groep' toegekend. Er waren twee kandidaatstellingen. Het ploegje U12 van Au Pingouin Basket Blankenberge dat vorig seizoen kampioen speelde in de competitie en Shanaya Schollaert, aangesloten bij de Atletiekclub in Blankenberge en Nieuwpoort.

De titel ging naar de 9-jarige atletiekster die op haar zeer jeugdige leeftijd reeds een groot palmares heeft weten op te bouwen. In het voorjaar van 2016 nam ze deel aan tien veldloopwedstrijden waarbij ze achtmaal de derde plaats behaalde, waaronder ook het Belgisch Kampioenschap. In het najaar liep ze bij de pupillen negen veldlopen. Ze won er drie van en werd drie keer tweede. Naast het veldlopen nam Shanaya deel aan verschillende provinciale kampioenschappen in de disciplines hockeywerpen (speerwerpen), verspringen, meerkamp en estafette 3 x 600 meter, waar ze telkens op het podium eindigde. Een beloftevol Blankenbergs talent waarvan we in de toekomst ongetwijfeld nog vaak zullen horen.

De sportieve avond waarbij de Sportraad Blankenberge, de Stedelijke Sportdienst en de stad Blankenberge hulde brengt aan haar sportievelingen vond plaats op het Stadhuis. Diezelfde avond werden vijf stadsgenoten in de bloemetjes gezet die zich op één of andere manier reeds geruime tijd engageren voor de sport. De 'Verdienste voor de sport' ging naar Xenia Lammerteyn, Sarah Goegebeur en Cindy Dubois die zich inzetten binnen de Blankenbergse Zwemvereniging, Marcel Quyssens en Eric Bellaert maken zich reeds vele jaren verdienstelijk bij Basket Blankenberge. Na het officiële gedeelte werden de aanwezigen door het stadsbestuur getrakteerd op een hapje en een drankje.

© www.krantvanblankenberge.be